Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Chrome OS is megjelenhet a táblagépek piacán

Tablet

A Chrome OS is megjelenhet a táblagépek piacán

Állítólag a Google saját operációs rendszere (és itt nem az Androidra gondolunk) is tervezi, hogy belép az ARM táblagépek világába. Mi lesz veled, Windows 8?

Ha ma úgy kelnénk fel, hogy akarunk egy olyan eszközt, amin Chrome OS fut, akkor két lehetőségünk van: vagy egy Acer AC700-as vagy egy Samsung Series 5 Chromebookot veszünk. Bármelyiket is választjuk, jó tudni, hogy Intel Atom processzor fut mindkettőben.
A Samsung már dolgozik azon, hogy legyen még egy választható Chromebook, mely szintén egy Series 5-ös netbook. Ebben a gépben 16 GB SSD lesz, Intel Celeron processzorral. Ha megjelenik, akkor az a piaci év második negyedében várható, azaz április-június körül, mintegy 400 dolláros induló ártól.
 Most viszont elhárulni látszik az az akadály is, hogy a Google betegye a Chrome OS-sel a lábát az ARM táblagépek piacára, köszönhetően a Samsung Exynos chipnek. A Chrome OS builds egyes elemeiben belefuthatunk egy új terméknévbe, melynek fedőneve ”Daisy”.

Azt még nem tudni ebben a pillanatban, hogy Daisy asztali, laptop vagy táblagép lesz, de támogatott processzorai között feltűnik a Samsung chipje, az Exynos 5250. A várakozások szerint ez az Exynos 5250 chip lesz az első 32 nanométeres gyártási technológiával előállított processzor, mely két ARM Cortex-A15 magot rejt magában, az órajele pedig 2 GHz lesz. Ráadásul eközben kevesebb áramot vesz fel, mint az ARM Cortex-A9 chipek és még annál is kevesebbet, mint az Intel Atom processzorok, mely utóbbit a Chrome OS jelenleg is használja.

Eközben még több Chrome OS termék is felbukkant a listán, melyek x86-os chipet fognak használni. Ezek fantázianevei a „Slumpy”, a „Stumpy” és a „Newton”.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés