Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is tiltólistán a Samsung

Tablet

Továbbra is tiltólistán a Samsung

Hiába fordult a Samsung a düsseldorfi bírósághoz amiatt, hogy vizsgálja felül korábbi döntését, miszerint a korai cég tabletjeit tilos árusítani Németországban, Johanna Brückner-Hoffmann bírónő helybenhagyta az előző ítéletét.

Az ügy előzményeként az Apple feljelentette a Samsungot szabadalmi jogokkal való visszaélés miatt egy düsseldorfi bíróságnál, mely a kaliforniai cégnek helyt adva egy kivételével minden Uniós országban betilotta a Galaxy tabok forgalmazását (ez a kivétel Hollandia volt). Az ítéleten később enyihítettek és már csak Németországra vonatkozott, de így is kellemetlen helyzetbe került a koreai cég a berlini IFA-n, amikor a hivatalos szervek felszólították, hogy azonnal tüntessék el a standjukról a még meg sem jelent Galaxy Tab 7.7-et is.

Azért tudott az Apple ennyire keresztbetenni a koreai cégnek Németországban, mert a nem szoftver miatt perelték be azt, hanem a formatervezés miatt. Szerintük ugyanis a Galaxy-k minimalista formatervei túlságosan is hasonlítanak az iPad-re, és ezt a düsseldorfi bíróság is így látja a továbbiakban is. A Samsung-Saga itt még nem ért véget, mivel egy holland bíróság is tárgyalja az ügyet, és egyelőre nem ők állnak nyerésre.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés