Connect with us

technokrata

Téves riasztásokat kapnak az iPhone-tulajok

apple

SmartPhone

Téves riasztásokat kapnak az iPhone-tulajok

Újabban fals pozitív AirTag-riasztások bosszantják az iPhone-tulajokat FORRÁS: APPLE

Téves riasztásokat kapnak az iPhone-tulajok

Az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagek miatt csipognak a telefonok.

Az AirTag egy évvel ezelőtti piacra dobását követően az Apple gyorsan tűz alá került a termékkel való visszaélések miatt, pár hónap alatt nemzeti sporttá vált az Egyesült Államokban mások követése az eszközzel.

Az Apple illetékesei gondoltak a problémára, az iPhone-oknak egy idő után riasztást kellene megjeleníteniük a velük együtt mozgó, ismeretlen gazdájú kütyükről, ám ez nem mindig valósul meg.

The Wall Street Journal beszámolója szerint az elmúlt hetekben új probléma ütötte fel a fejét, az iPhone-ok tipikusan az éjszaka kellős közepén nem létező AirTagekről küldenek értesítést, egyes mobilozókat őrült keresgélésre sarkallva. Szerencsére a hiba könnyen kiszűrhető, a megszokott térképes útvonaljelölés helyett a felhasználó aktuális helyzetétől a végtelenbe nyúló vonalak láthatóak.

A MERŐ RÉMISZTGETÉS MELLETT A TÉVES RIASZTÁSOK AZÉRT PROBLÉMÁSAK, MERT ÉRZÉKETLENNÉ TEHETIK A FELHASZNÁLÓKAT A VALÓDIAKKAL SZEMBEN.

Az Apple szerint a jelenséget egyes nyilvános wifi-hálózatok okozhatják, megzavarodhat a telefonok helymeghatározó szolgáltatása a rájuk való automatikus kapcsolódás után. Nem világos, hogy az Apple mikor kívánja javítani a problémát, de a koordináták és az időbélyegek alapján valószínű, hogy lenne mód az ilyen típusú fals pozitív riasztások automatikus kiszanálására.

Forrás: ORIGO

További SmartPhone

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu