Connect with us

Hirdetés

technokrata

Január végétől Magyarországon is kapható Huawei Mate 30 Pro

huawei mate 30 pro

SmartPhone

Január végétől Magyarországon is kapható Huawei Mate 30 Pro

Január végétől Magyarországon is kapható Huawei Mate 30 Pro

Az első HMS-re épülő készülék a magyar piacon

Január végétől néhány további európai ország mellett Magyarországon is kapható lesz limitált darabszámban a Huawei ősszel bemutatott csúcskészüléke, a Huawei Mate 30 Pro.

A vállalat aktuális zászlóshajó készüléke az első olyan okostelefon a magyar piacon, amely már teljes mértékben a Huawei saját fejlesztésű mobilszolgáltatási-rendszerére, a Huawei Mobile Services-re (HMS) épül. A vállalat továbbra is kiemelt piacként kezeli Magyarországot és már az idei évben további okoseszközökkel – többek közt prémium hangszórókkal, okosszemüvegekkel, otthoni hálózati eszközökkel – bővíti a hazánkban elérhető termékportfólióját.

Az első kizárólag HMS-sel működő készülék

A tavaly ősszel bemutatott, és azóta számos szakmai elismerést és díjat begyűjtő Mate 30 Pro az első olyan készülék, amelyet a vállalat a saját fejlesztésű alkalmazás-ökoszisztémájával, a Huawei Mobile Services-szel (HMS) vezet be a magyar piacra. A HMS egy olyan rendszer, amely a videózástól a böngészésen és a navigáción át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a készülékek tulajdonosainak. Kedvenc app-jaikat a Huawei saját alkalmazásboltjából, az AppGallery-ből tölthetik le a felhasználók, fájljaikat a gyártó felhőjében a Huawei Cloudban tárolhatják, és a programok, illetve szolgáltatások működéséhez szükséges azonosítási folyamat is a Huawei ID rendszeren keresztül történik. A gyártó már több mint ötvenötezer alkalmazást integrált a HMS-be, amely folyamatosan fejlődik és dinamikusan növekszik a legnépszerűbb magyar és nemzetközi appokkal.

A HMS-be – amelynek a napokban készült el 4.0-ás verziója – eddig több mint egymillió fejlesztő regisztrált világszerte és tölti fel alkalmazásait folyamatosan az AppGallery-be. Utóbbit havonta több mint 390 millió okostelefon-tulajdonos használja a világ 170 országában.

Minden eddiginél kiemelkedőbb kamerateljesítmény

A Mate 30 Pro nemcsak a HMS tekintetében hoz újdonságot, ez az első olyan készülék, amely a Huawei Kirin 990 5G-képes chipkészletét használja és számos egyéb innovatív technológiát vonultat fel. Többek közt a benchmarkként szolgáló DxOmark 2019-ben a piac legjobb fotózási képességekkel rendelkező okostelefonjaként értékelte a Mate 30 Pro-t.

A Mate 30 Pro négykamerás rendszere egy 40MP-es ultraszéles látószögű Cine kamerából, egy 40MP-es SuperSensing főkamerából, egy 8MP-es telefotó kamerából, valamint egy 3D mélységérzékelő kamerából (Depth Sensing Camera) áll. A SuperSensing Cine kamera duál főkamerás rendszerével a felhasználók lélegzetelállító, akár 4K/60fps minőségben videózhatnak, a kamera teljesítménye pedig ultralassításban elérheti az akár 7680 fps sebességet is. A készülék kettős főkamera-rendszerének második tagja az 1/1.7 hüvelyk méretű SuperSensing lencse alacsony fényviszonyok közt is lenyűgöző minőségű képek készítésére alkalmas. A 8MP-es telefotó kamera háromszoros optikai-, ötszörös hibrid-, valamint harmincszoros digitális zoomot kapott. A gyártó a szelfik szerelmeseinek is kedvezett a Mate 30 Pro megalkotásakor: az előlapi 32 MP-es szelfikamera mellett egy 3D-s mélységérzékelő kamera pro-bokeh effekteket is biztosít.

A Huawei Mate 30 Pro 6,53 hüvelykes OLED Huawei Horizon kijelzővel érkezett és a készülék képes a 3D-s arcfelismerésre, valamint alkalmazza a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó technológiát is. Annak érdekében, hogy bárhol és bármikor készen álljon, a gyártó 4500mAh-s akkumulátorral szerelte fel a Mate 30 Pro-t, amely vezetékes és vezeték nélküli Huawei SuperCharge technológiával egyaránt villámgyorsan és biztonságosan tölthető.

Ár és elérhetőség

A készülék előrendelése január 21-én indul és 27-ig tart Magyarországon. Ezen időszak során a megrendelők egy 46 mm-es Watch GT 2-t kapnak ajándékba, készülékük átvételekor pedig ingyenesen hozzájutnak a VIP garancia szolgáltatáshoz, amely 6 hónapos extra kijelző-biztosítást is magába foglal. Ezentúl a vállalat azzal is segíti az első hazai Mate 30 Pro felhasználókat, hogy január 28-tól soron kívül fogadja a VIP garanciával rendelkező tulajdonosokat ügyfélszolgálatán és telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is.

A készülék január 28-tól limitált számban, a Huawei Consumer Service Centerben, az Arena Pop-Up Store-ban, a Shopmark Huawei Experience Store-ban és a Hillside Huawei Experience Store-ban érhető el 344.990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron. A Mate 30 Pro 256GB-os tárhellyel, galaktikus szürke változatban érkezik a boltok polcaira.

Termékportfólió-bővítéssel erősít a Huawei

A vállalat kiemelt piacként tekint Magyarországra, ezért is teszi elérhetővé a Mate 30 Pro-t, valamint már a közeljövőben újabb okoseszközökkel bővíti kínálatát.  Noha a vállalat továbbra is okostelefonjai értékesítését helyezi a középpontba, új termékstratégiájának részeként további 8 okoseszköz kategória (PC, tablet, fejhallgató, televízió, hangszóró, szemüveg, óra, autós okoseszközök) is meghatározó szerepet kap majd a termékpalettáján, így a gyártó minden élethelyzetben megfelelő okos, egymással összekapcsolható megoldást kínál.  Ennek részeként a következő fél évben olyan IoT-termékek érkeznek a magyar piacra, mint a Devialettel együttműködésben készült Huawei Sound X felsőkategóriás hangszóró, a Huawei X Gentle Monster okosszemüvegek, valamint az ökoszisztémát összekapcsoló eszközök. Így vezeték nélküli routerek, elsőként a Huawei WS5200, valamint az otthoni lefedettségi problémákra megoldást kínáló mash, a Huawei Q2 Pro is megjelenik a vállalat hazai kínálatában a már elérhető okostelefonok, viselhető és hordozható okoseszközök, valamint PC-k mellett. A Huawei nem titkolt célja, hogy nemcsak az okostelefonok, hanem az összes okoseszköz területén három éven belül a világ legnagyobb gyártójává váljon.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés