Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen, ha egy zseniális újragondoló és a Samsung együttműködik

Hey Reilly kép

SmartPhone

Ilyen, ha egy zseniális újragondoló és a Samsung együttműködik

Ilyen, ha egy zseniális újragondoló és a Samsung együttműködik

A trendkövetők kedvence, Hey Reilly klasszikus műalkotásokat gondolt újra az Insta-generáció számára

Hey Reilly olyan festők klasszikus műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció számára, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci.

A divattervezőként és illusztrátorként is kiemelkedő művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segítségével hozta létre a kizárólag digitális technikával készült „Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) sorozatát, amely a huszonegyedik századi közönség számára értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, mint például Vermeer „Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

Hey Reilly most először alkalmazott okostelefonos technikát a képek megalkotásához és megosztásához. A közösségi média csatornáit galériaként használva a műalkotásokat szélesebb közönséghez juttatja el, egyúttal rajongóit arra ösztönzi, gondolják újra a művészetet, a rendelkezésre álló digitális készülékekre pedig tekintsenek kreatív eszközként.

A közösségi média egy teljesen új irányt jelent a művészi alkotás, a műalkotások megosztása és fogyasztása terén. A művészvilág kedvenc közösségi felülete az Instagram, ahol a felhasználók csak 2019-ben több mint 334 millió alkalommal alkalmazták az #art hashtaget, valamint a nemzetközi műkincskereskedők 80 százaléka fedez fel új művészeket ezen a csatornán, 75 százalékuk pedig ezen a platformon keres olyan alkotásokat, amelyeket megvásárolna.

Az alkotói folyamat során Hey Reilly a Note 10+ olyan tulajdonságait és funkcióit használta, mint az S Pen, a többlencsés kamera, az AR-Irkafirka, a professzionális videószerkesztő szoftver, a szupergyors töltési lehetőség és az akár 1TB tárhely. A művész a készüléket az alkotás mindegyik szakaszában alkalmazta, a forráskeresésnél, a képek rögzítésénél, módosításánál és megosztásánál is.

A „Mobile Masterpieces” sorozat tagjai: „Selfie Portrait” (Szelfi-arckép), „Lady with a Pug Frog” (Hölgy béka-mopsszal), „Enigmatic Smile” (Rejtélyes mosoly), „Girl with a Red Nose” (Leány piros orral), és „Venus Di Smilo” (Vénusz grimasza). A műalkotások a Samsung online művészi közösségében, a Galaxy PENUP oldalon érhetők el és ugyaninnen letölthetők.

Selfie Portrait (Szelfi-arckép)

Az S Pen páratlan pontosságával és az S Pen Mozdulatok segítségével Hey Reilly a saját szelfijét vágta össze az ikonikus posztimpresszionista festő önarcképével. Az AR-Irkafirkával az AR elemek közvetlenül kerültek a képre, így Hey egyedi mozgóképet készített.

Lady with a Pug Frog (Hölgy béka-mopsszal)

Leonardo születésének 500. évfordulójára Hey Reilly a hölgy hermelinjét a sokak által kedvelt, hűséges kutyafajtára cserélte. A művész a Krakkói Nemzeti Múzeumban látható alkotást a Motion Portrait funkcióval keltette életre.

Enigmatic Smile (Rejtélyes mosoly)

A világ legtöbbet fotózott műalkotása 21. századi mosolyt kapott az S Pen kivágás és szerkesztési lehetőségeinek köszönhetően.

Enigmatic Smile (Rejtélyes mosoly)

A világ legtöbbet fotózott műalkotása 21. századi mosolyt kapott az S Pen kivágás és szerkesztési lehetőségeinek köszönhetően.

Venus Di Smilo (Vénusz grimasza)

Ezen a kollázson a szépség- és szerelem istennője gúnyos arckifejezéssel született újjá az S Pen lasszó kijelölés funkciójának köszönhetően Hey Reilly keze által

„Az Instagram csatornám olyan, akár egy galéria. Egy pozitív közeg, ahol művészként megoszthatom a világgal az alkotásaimat. Ez azt is jelenti, hogy folyamatosan fejlődnöm kell. Az inspiráció, az alkotás és a munkafolyamatok is folyton változnak, hogy továbbra is olyan tartalmakat osszak meg, amelyekre felfigyelnek. A Note10+ megszabadított az egértől és a billentyűzettől, így a teljes alkotói folyamatot új szintre emelte. A művészetem fontos része a humor, és ha ezek az alkotások akár csak pár pillanatra is mosolyt csalnak az emberek arcára, számomra egyet jelent a boldogsággal.”

– mondta el Hey Reilly.

„A Galaxy Note sorozatot azért szeretik olyan sokan, mert a megbízható teljesítmény és a produktivitás mellett különleges funkciókkal segíti a kreatív és innovatív gondolkodókat is. Ez az együttműködés próbára teszi az új Note10+ képességeit, amelyekkel a felhasználók bárhol, bármikor létrehozhatnak és megoszthatnak tartalmakat.”

– mondta Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője.

A projekttel kapcsolatos további információk a https://www.samsung.com/hu/explore/samsung-within/innovation/mobile-masterpieces-by-hey-reilly/ weboldalon érhetők el.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés