Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

Ha a felhasználók két évig megkapják a szoftverfrissítéseket és három évig biztonságban tudhatják készüléküket, az az ökológiai lábnyomuk csökkentése szempontjából is fontos lépés.

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy júliusban régiós hullámokban megkezdi a Nokia 1 Android Pie frissítését.

A vállalat kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatóságot, többek között ezért is csatlakozott az Android One programhoz, melynek keretében a készülékek 3 évig minden hónapban megkapják a legújabb biztonsági csomagokat, illetve 2 évig a lehető leggyorsabb ütemben érkeznek a szoftverfrissítések is, így az eszközök az idő múlásával nem hogy veszítenek frissességükből, hanem egyre csak jobbá válnak, ezáltal a felhasználók is tovább megtartják és ritkábban cserélik le készülékeiket.

A rendszeres frissítéseknek köszönhetően a Nokia okostelefonokon megtalálhatók a Google legújabb fejlesztései, miközben a rendszer mindig naprakész és biztonságos. Mostanra az összes Android One családba tartozó Nokia okostelefon frissíthető Android Pie főverzióra, illetve a vállalat szinte teljes portfóliója ezt a rendszert futtatja.

A HMD Global az elmúlt időszakban sokat tett a fenntarthatóságért, többek között megkezdte adatközpontjainak Finnországba történő költöztetését, ehhez együttműködést kötött a Google Cloud-dal. A lépés eredményeképp az adatok Európában maradnak, illetve kizárólag megújuló energiaforrással táplált szervereken lesznek elhelyezve. A vállalat célja, hogy globális és lokális szinten is csökkentse ökológiai lábnyomát, illetve erre ösztönözze a felhasználókat is.

„A fenntarthatóság fontos számunkra, az irodába például nem engedünk be egyszer használatos műanyagokat, nem veszünk palackozott ásványvizet – kulacsból iszunk, és természetesen szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A telefonjaink esetében is arra törekszünk, hogy időtállóak legyenek és a felhasználók a lehető leghosszabb ideig ne kényszerüljenek váltásra. A tiszta, felesleges szoftverektől és módosításoktól mentes Androiddal a Nokia telefonok egyre jobbak és jobbak lesznek”

– nyilatkozta Mészáros Zoltán, a HMD Global Magyarországért, Csehországért, Szlovákiáért és az adriai régióért felelős értékesítési vezetője.

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés