Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a Google következő nagy dobása

Smart home

Kiszivárgott a Google következő nagy dobása

Most a televíziós piac felé vette az irányt a kaliforniai vállalat.

A televíziós piac óriási falat a gyártók számára, nem véletlen, hogy az elmúlt néhány év során “mindössze” set-top-boxok segítségével próbáltak belépni erre a területre a vállalatok. A recept egyszerű: Végy egy apró dobozt, rakj bele egy korrekt hardvert, szerződj le a legnagyobb szolgáltatokkal és máris kész a végleges termék. Igen ám, de ez nem aratott mindig osztatlan sikert, a magas előfizetési árak és a lassúcska rendszer sokszor elvették a felhasználók kedvét a további költekezéstől.

android-tv-theverge-7_1020

Ezt próbálja most megreformálni a Google. A The Verge portál birtokaiba jutott információk szerint a kaliforniai vállalat gőzerővel fejleszti az Android TV névre fejlesztet megoldását, mely minden eddiginél egyszerűbbé tenni az otthoni szórakozást. Az egyszerű, kártyás felépítéssel dolgozó, az alapoktól megírt szolgáltatás lényege, hogy a felhasználónak ne kelljen válogatnia a források közül, hanem mindent egyetlen helyről elérhessen.

Ehhez egy alig néhány gombból álló távirányítót mellékelne a Google, így a rendszer kezelése még az idősebb generáció számára sem okozhat problémát.  Az Android TV a Google Now szolgáltatást is megkapná, így a napközbeni, az okostelefonunkról és táblagépünkről származó adatok alapján pontos ajánlásokat tette a rendszer.

android-tv-theverge-1_1020

A bemutató időpontja egyelőre ismeretlen, az már biztos, hogy a Google többi termékéhez hasonlóan ezt is szabadon licencelhetnék a gyártók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés