Connect with us

technokrata

Beszáll a TV piacra az Amazon

Smart home

Beszáll a TV piacra az Amazon

Az Amazon Fire TV az Apple TV-nek állít konkurenciát.

Napjainkban folyamatosan változnak a műsornézési szokások, míg hosszú időn át kizárólag a televízió jelentette a fogyasztás központját, addig mostanra a mobil eszközök és a számítógépek is átvették a terepet. A vállalatok ezért különböző, a készülékhez csatlakoztatható eszközzel próbálják tartalomfogyasztásra ösztönözni a vásárlókat. A “csábítás” másik területe az internetes streaming szolgáltatásokban rejlik, melyek egy adott összegért cserébe egész hónapon át szolgáltatják számunkra a műsorokat, legyen szó a legújabb, általunk választott sorozatról vagy egy-egy új filmről. Ezek közé tartozik például az Apple TV is, a kaliforniai gyártó terméke pillanatok alatt betekintést enged a legújabb iTunes tartalmakba illetve Netflix sorozatokba is.

amazon-fire-tv

A sikert most az Amazon is megirigyelte, a gyártó legújabb, Fire TV névre keresztelt modelljével. A készülék segítségével az amerikai vásárlók pillanatok alatt a Netflix, a Prime Instant Video a, Hulu Plus, a WatchESPN és a SHOWTIME tartalmait élvezhetik. A négymagos processzorral és 2 GB RAM-mal érkező Fire TV a Google Android egy erősen módosított kiadását futtatja, így a HTML 5 szabványnak hála külsős cégek is fejleszthetnek rá applikációt.

amazon-fire-game-controller-image_1280

A játékosokra is gondoltak az amerikai vállalatnál, az androidos rendszernek hála ugyanis ezek futtatására is lehetőség van. A vállalat szoftveráruházában több ezer ingyenes játékkal találkozhatunk, de a fizetős példányok ára sem több 1,5 dollárnál. A szórakozást a külön, az Xbox One mintájára elkészített kontroller garantálja, ez 39,99 dollárba kerül.

A Fire TV 19,99 dollárért már most megvásárolható az amerikai üzletekben, ám a hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin