Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb milliárdos beruházás a Dunaújvárosi Főiskolán

Smart home

Újabb milliárdos beruházás a Dunaújvárosi Főiskolán

Uniós források segítségével, újabb jelentős beruházás indul a Dunaújvárosi Főiskolán az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként. A 3,2 milliárd forint összegű uniós támogatást a K+F kapacitásának fejlesztésére fordítja az intézmény.

A több, mint hárommilliárd forintos támogatásból magas szintű kutatási fejlesztési innovációs infrastruktúra kialakítását, újabb kutató laborok telepítését tervezi az intézmény. Az főiskola célja, hogy a régiót meghatározó, egyre inkább felértékelődő innovációs tevékenység segítője és háttérintézménye legyen. A fejlesztési tervnek megfelelően 700 millió forint értékben a tanulást közvetlenül szolgáló épületek, laboratóriumok hallgatói-oktatói terek kialakítása valósulhat meg. Az összeg jelentősebb részéből, a mintegy 3,7 milliárdos forrást igénylő, innovációs és kutatás fejlesztést segítő laborok kerülnek kialakításra. 

Dr Bognár László rektor elmondta, hogy megkezdődtek a tárgyalások a magyar ipar jelenleg meghatározó szereplőivel, amelyek célja, hogy olyan együttműködési megállapodásokat kössenek, amellyel hazánkban egyedülálló ipari-innovációs fejlesztések valósulhatnak meg az anyagtudomány és technológia, a logisztika, a gépészet és mechatronika, az energiaracionalizálás valamint az informatika területén.

A bővülő szakstruktúra, a konvertálható tudás és a munkaerő piaci kihívásokra való dinamikus reagálás képessége önmagában is jelentős mértékben növeli az intézmény versenyképességét. Az ipari partnerekkel történő együttműködés és a főiskola regionális szerepének ilyetén való megerősítése a tudásalapú megújulás és az innováció meghatározó központjává teheti Dunaújvárost.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében indult projektnek 2011 áprilisáig kell megvalósulnia.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés