Connect with us

Hirdetés

technokrata

Támadnak a mozgásérzékelős játékok

Smart home

Támadnak a mozgásérzékelős játékok

A nagy riválisok a jelek szerint megirigyelték a Nintendo Wii sikerét.

A 2006 végén debütált Nintendo Wii nem csúcsgrafikával, hanem újszerű játékélménnyel hódította meg a vásárlók szívét: az erre a konzolra készült játékok egy mozgásszenzoros technológia segítségével rendkívül könnyen és nagy élménnyel irányíthatók. Talán mondanom sem kell, hogy mind a Microsoft, mind pedig a Sony megirigyelte a Nintendo sikereit.

A Sony eredetileg azt tervezte, hogy még 2010 első felében piacra dobja a PlayStation 3-hoz szánt mozgásérzékelős megoldást, most azonban kiderült, hogy az újdonság megjelenésére leghamarabb ősszel kerülhet sor. Nagyjából ugyanekkor érkezik majd a Microsoft sokak által várva várt hasonló megoldása, az Xbox 360-hoz készített Project Natal is, tehát a hagyományos játékvezérlők napjai már meg vannak számlálva.

#img1#

A három mamutcég közül egyértelműen a Nintendo konzolja a legnépszerűbb: a Wii-ből az elmúlt esztendőkben már több mint 56 millió darabot adtak el világszerte, és a legutóbbi karácsonyi szezonban is a Wii volt a legnépszerűbb játékgép.

A Microsoft Xbox-ból az eddigiekben mintegy 39 millió példány fogyott világszerte, a Sony PlayStation 3 pedig mindeddig 30 millió háztartásba került be. Kíváncsian várjuk, hogy az új mozgásszenzorok megjelenése mennyire formálja majd át a konzolpiacot, és akkor a vadonatúj Wii HD-ről szóló pletykákról még nem is beszéltünk.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés