Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuper képszenzor – jönnek a 14 megapixeles mobilok

Smart home

Szuper képszenzor – jönnek a 14 megapixeles mobilok

A Toshiba egy újgenerációs képérzékelő kifejlesztéséről számolt be.

A japán vállalat bejelentette, hogy egy vadonatúj, háttérvilágításos elven működő CMOS képszenzort készített. A Toshiba Dynastron termékcsaládjának szerves részét képező új érzékelő a cég első BSI (Back-Side Illumination) technológiájú terméke, mely a korábbi hasonló megoldásoknál jelentősen nagyobb érzékenységgel büszkélkedhet.

#img1#

Az 1/2,3 col méretű szenzoron egész pontosan 14,6 millió képpont teljesít szolgálatot, ami 1,4 mikrométeres pixelméretet eredményez; ez ebben a kategóriában rekordértéknek számít. A megszokottól eltérően nem a szenzor elején, hanem az ellentétes oldalon elhelyezett lencsék körülbelül 40 százalékkal nagyobb fényérzékenységet tesznek lehetővé.

A 720p és 1080p kompatibilis új szenzor révén másodpercenként maximum 60 képkocka rögzíthető. Az újdonságot elsősorban ultra-kompakt digitális fényképezőgépekbe, illetve high-end multimédiás mobiltelefonokba szánja a Toshiba. Az első mintadarabok decemberben hagyják el a gyártósorokat, a tömeggyártás pedig 2010 harmadik negyedévében fog megkezdődni. A Toshiba azt tervezi, hogy havonta mintegy 500 ezer ilyen képszenzort fog gyártani, 65 nanométeres technológia segítségével.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés