Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélesvásznon a hazai TV adások

Smart home

Szélesvásznon a hazai TV adások

Már minden köztévé szélesvásznú a UPC digitális szolgáltatásaiban.

Mostantól már az összes hazai közszolgálati televízió adása valódi szélesvásznú képformátumban látható a UPC digitális kábeles és műholdas televíziós alapkínálatában. A Duna TV-t követően immár az m1 és az m2 műsorai is az új tévékészülékekhez jobban illeszkedő, korszerű, 16:9-es szélesvásznú formátumban jutnak el az előfizetőkhöz.

A UPC Magyarország és a magyar közszolgálati televíziók együttműködése révén mostantól egyes idegen nyelvű illetve a legjobb minőségű nagyfelbontású (HD) adások mellett már az összes hazai közszolgálati tévé műsorai is az új lapos tévéképernyők és a mozifilmek méretarányaihoz igazodó valódi szélesvásznú képformátumban élvezhetőek a UPC digitális kábeltelevíziós és a UPC Direct műholdas televíziós kínálatában.

#img1#

A magyar adások közül elsőként a Duna TV műsorai váltak elérhetővé ebben a formátumban, október 1-jétől, ehhez társult most a Magyar Televízió két csatornája is. A UPC reményei szerint a továbbiakban fokozatosan egyre több hazai kereskedelmi és tematikus televízió is átáll a valódi szélesvásznú kép sugárzására, amely teljesen kitölti az új tévéképernyőket, Így a nézőknek az új típusú tévékészülékeken nem kell torz képet, illetve a kép alatt és felett fekete csíkokat elviselnie. Emellett pedig az adás a hagyományos 4:3-as képarányű tévéken is élvezhető, torzításmentes marad. Az új, digitálisan továbbított képformátum ugyanis automatikusan alkalmazkodik a képet megjelenítő tévékészülékhez és minden esetben az ideális képkivágással jelenik meg.

Ahhoz azonban, hogy az új formátumban továbbított adások mindig a megfelelő módon jelenjenek meg a képernyőn, a vételhez használt digitális vevőegységeket helyesen kell beállítani. A UPC médiabox vevőegység “beállítások/tv-beállítások” menüjében, a tévé típusánál, a hagyományos tévékészülékek esetében a “letterbox”, az újabb, szélesvásznú tévékészülékek esetében a “16:9” opciót kell kiválasztani. Ez esetben a kép sem a hagyományos, sem az újabb tévéken nem lesz torz vagy a szélei nem lesznek levágva, és kitölti a teljes képernyőt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés