Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozgóképekkel tapétázza ki a lakást a Toshiba

Smart home

Mozgóképekkel tapétázza ki a lakást a Toshiba

Monitorként is funkcionáló tapétát fejleszt a japán Toshiba. A jövő nappalijának falait borító anyag a tervek szerint helyettesíti majd a hagyományos világítótesteket és a tulajdonos hangulatának megfelelő álló és mozgóképekkel díszíti a lakást és tévéként is funkcionálhat majd.

Ha megvalósulnak a Toshiba tervei, a jövőben a geometrikus formák és a fakó színek helyett a hullámzó óceán vagy a vándorló csillagok képe díszítheti majd a nappali falát. A hatalmas papírvékonyságú hajlítható monitort a jelenleg csupán néhány TV előállításánál használt szerves fénykibocsátó diódákat alkalmazó technológia (OLED) továbbfejlesztésével szeretné létrehozni a japán cég.

“Az OLED technológia meghatározó lesz a következő generációs képmegjelenítő eszközökben.”- olvasható a Toshiba közleményében. Az technológiát használó televíziók legnagyobb előnye a jelenleg elterjedtebb LCD vagy plazma tévékkel szemben, hogy sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, áruk azonban egyelőre jóval magasabb.

Az első kereskedelmi forgalomban kapható OLED televíziót két éve mutatta be a Sony és csupán 11 hüvelykes volt. Bár azóta megjelent néhány újabb modell, ezek mérete is kisebb a plazma tévék többségénél. Egy tapéta méretű kijelző megjelenésére pedig, a Toshiba terméket fejlesztő nanotechnológiai részlege szerint is éveket kell még várni. Ha viszont egyszer kapható lesz az OLED tapéta, a televízió mellett a lámpákat is helyettesíteni lehet majd vele, alacsonyabb energiafogyasztás mellett.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés