Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hárommilliárd a betegellátás fejlesztésére

Smart home

Hárommilliárd a betegellátás fejlesztésére

Nem csak Szentendre, de Abony, Érd és Pest Megye Önkormányzata is pályázati pénzből javíthatja járóbeteg-ellátásának színvonalát. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KMOP programjának keretében összesen ugyanis hárommilliárdot kapott a négy város. “A sikeres pályázatnak köszönhetően korszerűbb, modern rendelőt tudunk építeni.” – kommentálta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere az eredményeket.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közép-Magyarországi Operatív Programjának (KMOP) keretében több tucat város nyújtott be pályázatot egészségügyi fejlesztések finanszírozása végett, azonban végül Szentendre, Abony, Érd és Pest megye osztozhat a több mint hárommilliárd forintos támogatáson. A beruházások kivitelezéséhez szükséges összeg nagy részét – Szentendre esetében például a 90 százalékát – fedezi az odaítélt támogatás.

“Ha az önkormányzatnak teljesen önerőből kellene finanszíroznia a rendelőintézet korszerűsítését, az minden szentendreinek több mint harmincezer forintjába kerülne. A pályázatnak köszönhetően tovább építhetjük városunkat azért, hogy az valóban “megújuló” legyen. A fejlesztések befejezésével Szentendre a kistérség megújult egészségügyi központjaként fogadja majd a város vonzáskörzetében lévő tizenkettő település lakóit.” – reagált Dr. Dietz Ferenc, a kulturális vonzerejéről ismert város polgármestere a pozitív elbírálás hírére.

Köztudott, hogy a magyarok akár öt-tíz évvel is kevesebb ideig élnek, mint nyugat-európai társaik. Bár az egészség megőrzése kell, hogy az elsődleges cél legyen, a tendencia megváltoztatásában azonban a színvonalas betegellátás is kiemelt szerepet játszik. A közép- magyarországi régióban négy város önkormányzata most erre kapott lehetőséget. A támogatásból jellemzően új szakellátások bevezetését – például mammográfia, allergológia -, új épületek létrehozását és a műszerpark korszerűsítését tervezik a városok. A korszerűsítés következtében kényelmesebb és gyorsabb gyógyulásra számíthatnak a régió lakói.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés