Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos autók készülnek állami hitelből Amerikában

Smart home

Elektromos autók készülnek állami hitelből Amerikában

Nyolc milliárd dollárnyi hitelt adott a kormány az Egyesült Államokban az autógyártóknak környezetbarát járművek fejlesztésére.

Az amerikai kormány nyolcmilliárd dollárnyi hitellel támogatja az energiatakarékos járművek elkészítését. Az Egyesült Államok autógyártói az összeg egy kis részét a hagyományos motorok hatékonyabbá tételére, a legnagyobb részét pedig elektromos hajtású autók építésére fordítják majd.

#img2#

A teljesen elektromos hajtású autók fejlesztésében élenjáró kis cég a Tesla következő S nevű modelljének az elkészítését 465 millió dollár hitellel támogatja a kormány. A négyajtós kocsinak a legerősebb akkumulátorral szerelt verziója egy feltöltéssel közel ötszáz kilométer megtételére lesz képes és a tervek szerint jövőre dobják majd piacra. Az ára hatvanezer dollár körül lesz.

#img3#

Az állami hitel legnagyobb részét, közel hatmilliárd dollárt a Ford vette fel, és tizenegy amerikai gyárának átalakítására, energiatakarékosabb motorok és elektromos autók fejlesztésére fordítja majd. A cég tervei között szerepel a Transit Connect kisteherautó elektromos változatának az elkészítése, és egy kisebb árammal hajtott családi autó piacra dobása is.

#img4#

Az amerikai kormány a Nissan japán autógyártónak is nyújtott hitelt egy elektromos autó elkészítésére a Tennessee-ben található gyárában. Az 1300 főt alkalmazó üzem a tervek szerint százötvenezer darabot készít majd évenként a cég ötajtós kisautójának, a Cube-nak az elektromos változatából.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés