Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az innováció a válság ellenszere

Smart home

Az innováció a válság ellenszere

Veszprém volt a második helyszíne az “Innovációs Dialógus” című rendezvénysorozatnak, amelyet a Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala kezdeményezett a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzésére.

Dr. Molnár Károly tárca nélküli miniszter előadásában hangsúlyt kapott az az igény, hogy a Kormány és az Unió által rendelkezésre bocsátott források felhasználása nagyobb részt ne a Közép- Magyarországi régióban összpontosuljon. Molnár Károly úgy fogalmazott: “A kis- és középvállalkozások számára a jövőt, a fennmaradást az innováció jelentheti. A mostani kutatások eredményei a válságot követő gazdasági helyzetben komoly előnyhöz juttathatják a vállalkozásokat!”

A dialóguson részt vevő kis- és középvállalkozások vezetői kiemelték az együttműködés kultúrájának elterjesztését, a vidéken élő feltalálók információhoz juttatásának szükségességét, a vállalkozások közötti kapcsolatteremtés elősegítését, valamint a pályázati rendszerek láncolatának szükségességét, hogy a termék valóban sikeresen jusson el az ötlettől a piacig.

Az eseményen a helyi vállalkozókon kívül a hazai kutatás-fejlesztés irányítási rendszerének vezető személyiségei és a tudományos élet képviselői is részt vettek. Dr. Rédey Ákos a veszprémi Pannon Egyetem rektora, mint a rendezvény házigazdája arról beszélt, hogy szükséges lehet az egyetemeket innováció vezérelt pályára állítani. A fiatal generáció képzésére és a természettudományi pálya népszerűsítésének fontosságára is utalt hozzászólásában. Kovács Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető-igazgatója az innováció válságban betöltött kulcs-szerepét emelte ki.

A dialógus négy fő vitatémája: a vállalatok és az innováció kapcsolata, a felsőoktatás szerepe a K+F ösztönzésében, a kutatók részvétele a gazdaság teljesítményének ösztönzésében, valamint a regionális innováció kérdésköre volt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés