Connect with us

technokrata

Az innováció a válság ellenszere

Smart home

Az innováció a válság ellenszere

Veszprém volt a második helyszíne az “Innovációs Dialógus” című rendezvénysorozatnak, amelyet a Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala kezdeményezett a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzésére.

Dr. Molnár Károly tárca nélküli miniszter előadásában hangsúlyt kapott az az igény, hogy a Kormány és az Unió által rendelkezésre bocsátott források felhasználása nagyobb részt ne a Közép- Magyarországi régióban összpontosuljon. Molnár Károly úgy fogalmazott: “A kis- és középvállalkozások számára a jövőt, a fennmaradást az innováció jelentheti. A mostani kutatások eredményei a válságot követő gazdasági helyzetben komoly előnyhöz juttathatják a vállalkozásokat!”

A dialóguson részt vevő kis- és középvállalkozások vezetői kiemelték az együttműködés kultúrájának elterjesztését, a vidéken élő feltalálók információhoz juttatásának szükségességét, a vállalkozások közötti kapcsolatteremtés elősegítését, valamint a pályázati rendszerek láncolatának szükségességét, hogy a termék valóban sikeresen jusson el az ötlettől a piacig.

Az eseményen a helyi vállalkozókon kívül a hazai kutatás-fejlesztés irányítási rendszerének vezető személyiségei és a tudományos élet képviselői is részt vettek. Dr. Rédey Ákos a veszprémi Pannon Egyetem rektora, mint a rendezvény házigazdája arról beszélt, hogy szükséges lehet az egyetemeket innováció vezérelt pályára állítani. A fiatal generáció képzésére és a természettudományi pálya népszerűsítésének fontosságára is utalt hozzászólásában. Kovács Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető-igazgatója az innováció válságban betöltött kulcs-szerepét emelte ki.

A dialógus négy fő vitatémája: a vállalatok és az innováció kapcsolata, a felsőoktatás szerepe a K+F ösztönzésében, a kutatók részvétele a gazdaság teljesítményének ösztönzésében, valamint a regionális innováció kérdésköre volt.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin