Connect with us

Hirdetés

technokrata

9 milliárd jut fővárosi szakképzésfejlesztésre

Smart home

9 milliárd jut fővárosi szakképzésfejlesztésre

Már 9 milliárd a fővárosi szakképzés fejlesztésére: Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával újabb három fővárosi szakképző intézmény nyert el összesen mintegy 2,65 milliárd forintot iskoláik fejlesztésére.

A Szily Kálmán (közlekedési és gépipari), az Ybl Miklós (építőipari) és a Petrik Lajos (vegyipari) szakképző központ igazgatója, valamint az Európai Szociális Alap képviselője ünnepélyes keretek között írta március 4-én alá a nagyszabású fejlesztést elindító támogatási szerződéseket a Főpolgármesteri Hivatalban.

A Fővárosi Önkormányzat – a 2007 szeptemberében hatályba lépett szakképzési törvény és a főváros szakképzés-fejlesztési tervének megfelelően – az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében európai uniós források elnyeréséért pályázott, hogy fejlessze szakképző iskoláit és átalakítsa szakképzési rendszerét. “A sikeres pályázati tevékenységnek köszönhetően eddig 8,4 milliárd forint uniós forrásból újulhat meg a fővárosi szakképzés szakmai-módszertani munkája és infrastruktúrája. Eddig 50 intézmény és 33 ezer fiatal jelenét és jövőjét meghatározó pozitív változások kezdődtek el és fejeződnek be 2010-ig.” – mondta Horváth Csaba oktatásért és szakképzésért felelős főpolgármester-helyettes.

A Közép-magyarországi Operatív Program keretében újabb három fővárosi szakképző központ számára nyílt lehetőség nagyszabású infrastruktúra-fejlesztésre azzal, hogy szerdán aláírták a szerződéseket. Az ügy jelentőségét bizonyítja, hogy az ünnepélyes aláíráson részt vett Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Lebovits Gábor, az Európai Szociális Alap Kht. ügyvezető igazgatója és dr. Steiner Pál a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A pályázaton nyertes három szakképző központ képviseletében Márkusné Gábor Ildikó (Szily), Deli Albert (Ybl) és Bertalan Zsolt (Petrik) igazgatók látták el kézjegyükkel a támogatási szerződésüket, amelyeket a főváros részéről Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is ellenjegyzett.

Az egyenként mintegy egymilliárd forintból új, korszerű tanműhelyek jönnek létre, amelyeket csúcstechnológiai eszközökkel szerelnek fel. Az uniós forrás olyan fontos szempontok érvényesítését is lehetővé teszi, mint az esélyegyenlőség, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és munkához juttatása, valamint az élethosszig tartó tanulás elve. A Szily TISZK vállalati képzéseknek is helyet kíván adni tanműhelyében, az Ybl TISZK közép-magyarországi vizsgaközpont lesz, a Petrik TISZK szakmai közösségi funkciókat is ellát majd a felújított szakképzési intézetben.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés