Connect with us

Hirdetés

technokrata

Film készül a Half-Life-ból?

Smart home

Film készül a Half-Life-ból?

Hollywood helyett a kiadó forgatná le Gordon Freeman kalandjait.

Rise and Shine, Mr. Freeman
Gordon Freeman – akit némasága miatt sokan autistának tartanak – kalandjait már több játékban és kiegészítőben követhettük nyomon. Az eredeti, 1998-ban kiadott Half-Life több mint 50-szer nyerte el a szakmától az év játéka titulust. Half-Life: Opposing Force néven debütált egy évvel később az első kiegészítő, melyet további kettő követett (Half-Life: Blue Shift – 2001, Half-Life: Decay – 2001). 2004-ben jelent meg az elsősorban modernebb fizikai motorjáról ismertté vált Half-Life 2, melyet a harmadik rész epizodikus formában követett. 2006-ban debütált az, 2007-ben a második epizód, ám az utolsó, lezáró fejezettel mindmáig a rajongók adósa maradt a Valve.

Gabe Newell, a játékot kiadó Valve alapítója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a Team Fortress 2 játékkal kapcsolatos „Meet the Team” rövid videóik nem pusztán szórakoztatásból születtek meg. Egyfajta kísérleti nyúl szerepét játszották, a kiadó tapasztalatokat próbált szerezni a filmkészítésben. Nem kizárt ugyanis, hogy Half-Life film születik.

A PC Gamernek adott nyilatkozatában Newell elárulta, hogy Hollywood már évek (egészen pontosan a játék első részének 1998-as kiadása) óta filmkészítési ötletekkel bombázza a Valve-ot, igaz, nem a legjobbakkal. „A történeteik nagyon rosszak voltak. Úgy értem, brutálisan, a legrosszabbak. Nem értették, mi tette a játékot igazán jóvá, és azt sem, miért váltak az emberek rajongóvá.” – árulta el Newell, miért nem született még mozgóképes alkotás a Half-Life világából.

A sok próbálkozást követően vetődött fel a Valve köreiben az ötlet, hogy talán maguknak kellene létrehozni a filmet. Ezt először maga Newell is lehetetlennek tartotta, de később rájött, hogy a Team Fortress 2 kapcsán szerzett tapasztalatok révén talán nem lenne eleve kudarcra ítélve egy ilyen vállalkozás.

„WoW játékosként jobban örülnék egy, a WoW-ot fejlesztő csapat késztette filmnek. Kedvelem Sam Raimit, azóta rajongok a munkájáért, mióta a Gonosz halott (Evil Dead) megjelent, de szívesebben néznék egy Blizzard készítette filmet. Szerintünk a felhasználóknak már elege van abból, ahogy a Harry Potter, a Half-Life vagy a Hihetetlen család világát darabokra szedték, és ezt helyre kell hozni. Aki ezt megteszi, azt megjutalmazzák a rajongók.” – indokolta meg álláspontját Newell.

Gordon Freeman (Half-Life)

Ennél konkrétabb információ egyelőre nem érkezett, így nem lehet tudni sem egy használható forgatókönyvről, egy tervezett büdzséről vagy egy esetleges forgatási időpontról.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés