Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélesvásznúvá válik a Duna TV

Smart home

Szélesvásznúvá válik a Duna TV

Az új, lapos tévékészülékek képernyőméretéhez és a filmek eredeti képarányához egyaránt illeszkedő szélesvásznú képformátumban látható október 1-jétől a Duna Televízió adása a UPC digitális kábeles és műholdas televíziós alapkínálatában.

A UPC Magyarország és a Duna Televízió együttműködése révén mától már nemcsak néhány idegen nyelvű illetve nagyfelbontású (HD) tévéadás élvezhető 16:9-es szélesvásznú formátumban a UPC digitális kábeltelevíziós és a UPC Direct műholdas televíziós kínálatában, hanem – a magyar adások közül elsőként – a Duna TV számos műsora is. Az új képformátumú adások már a digitális alapszolgáltatás részeként foghatóak. Ezzel a csatorna szélesvásznú formátumban sugárzott műsorai a UPC előfizetéssel és újfajta, széles képernyős tévékészülékkel rendelkező nézők számára az eddiginél lényegesen jobb minőségben lesznek láthatók, jobban visszaadva a Duna Televízió kínálatában szereplő filmalkotások eredeti képi világát. A szélesvásznú képméret ugyanakkor, helyes készülék-beállítás mellett a hagyományos 4:3 képméretű televíziókon is élvezhető marad.

Ahhoz, hogy a Duna Televízió új formátumban továbbított adása mindig a megfelelő módon jelenjen meg a képernyőn, a vételhez használt UPC médiabox vevőegység „beállítások/tv-beállítások” menüjében, a tévé típusánál, a hagyományos tévékészülékek esetében a „letterbox”, az újabb, szélesvásznú tévékészülékek esetében a „16:9” opciót kell kiválasztani. Ez esetben a kép sem a hagyományos, sem az újabb tévéken nem lesz torz vagy a szélei nem lesznek levágva, és kitölti a teljes képernyőt.

A UPC Magyarország tervei között szerepel, hogy még idén megkezdje a Duna Televízió HD (nagy felbontású) változatának továbbítását is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés