Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektronikus polccímkék Magyarországon

Smart home

Elektronikus polccímkék Magyarországon

Automatikusan frissülő polccímkék segítik a vásárlók pontosabb tájékoztatását.

A Tesco budaörsi áruházában már találkozhatnak a vásárlók az újdonsággal, amivel az áruházlánc bekerül azon kevés európai kereskedelmi láncok közé, akik alkalmazzák az új elektronikus címkézési rendszert. A rendszer legfontosabb előnye, hogy így az áregyezés teljes mértékben megvalósul.

A Tesco hazánkban 2008 novemberében kezdte el két áruházában, Százhalombattán és Várpalotán tesztelni az elektronikus polccímkék használatát. A kisebb, 3000 négyzetméteres áruházakban a címkék jelentős hányadának lecserélésével kapcsolatban kedvezőek voltak a tapasztalatok. A visszajelzések több szempontból is pozitívak: egyrészt a vásárlók bíznak a rendszer és így az árak pontosságában, másrészt kiemelték azt is, hogy a megjelenített információk jól és tisztán olvashatóak. Következő lépésként az áruházlánc egyik legnagyobb hipermarketjében, a budaörsi Tescóban is áttérnek a 21. századi, modern rendszerre.

Az új elektronikus polccímkék vezeték nélküli kapcsolatban állnak az áruház számítógépes kereskedelmi rendszerével. Előnyük, hogy árváltozás esetén automatikusan frissülnek, nem kell új papírcímkét nyomtatni, majd a polcon kicserélni azt. Az új címkék a termékek árain kívül természetesen megjelenítenek minden kötelező információt (pl. a termék egységárát), valamint egyéb, az áruházi személyzet számára fontos adatokat. A rendszer segíti az áruházakat, hogy a heti akciókkal járó árváltozásokat automatikusan megvalósítsák.

A Tesco mintegy 15 ezer négyzetméteres budaörsi hipermarketje teljes mértékben átáll az elektronikus rendszerre. Az áruházban összesen 44.000 új polccímke kerül kihelyezésre augusztus közepéig. Ahhoz, hogy ez egyáltalán ne zavarja a vásárlókat, éjszakánként – a szokásos munkavégzés mellett – több ezer elektronikus címkét telepítenek. A Tesco célja, hogy (néhány ruházati terület kivételével) augusztus 15-ére a teljes áruház átálljon az új rendszerre.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés