Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs USB-s láncfűrész…

Smart home

Nincs USB-s láncfűrész…

Médiahack volt, a környezetvédelem jegyében.

Egy hónapja írtunk arról a láncfűrészről, mely állítólag USB-s csatlakozással tűnne ki a többi, hasonló célt megvalósító eszközök közül. Amint azt már akkor is megjegyeztük, nem lehetett tudni, hogy csak hoax a masina, vagy tényleg elkészül. Mindazonáltal egészen részletesen kidolgozták a termék ismertetőjét. A leírás szerint megerősített műanyagot és könnyű fémötvözetet használnak fel a 3,7 kilogrammos eszköz előállítása során. A 40 centiméternél valamivel rövidebb, azaz kompakt kialakítású szerkezet cserélhető láncszemekkel bír, és természetesen az USB kábel a csomag része.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy csupán egy hoaxról van szó. Azok, akik előrendelték a láncfűrészt, visszaigazoló e-mail helyett egy olyan üzenetet kaptak, amiben a magát PaperCut Teamnek nevező csoport tájékoztatta az érintetteket a valóságról. Eszerint az i.Saw nevű eszköz nem létezik, bár a felhasználónak nincs is rá szüksége, mivel már rendelkezik egy láncfűrésszel – ami a billentyűzete. A levélben arról igyekeznek meggyőzni a hoaxot igaznak hívőket, hogy segítsenek a világ fáinak felesleges kivágása elleni küzdelemben azzal, hogy feleslegesen nem nyomtatják ki dokumentumaikat.

Ehhez egy ingyenes alkalmazást is kínálnak: a PaperCut szoftver tulajdonképpen nem csinál mást, csak egy láncfűrész-szerű hangot szólaltat meg minden alkalommal, amikor a felhasználó megnyomja a CTRL+P billentyűzetkombinációt. Ez a hotkey az adott dokumentum nyomtatását indítja el.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés