Connect with us

Hirdetés

technokrata

Azt hitte, látott már szélesképernyős tévét?

Smart home

Azt hitte, látott már szélesképernyős tévét?

Pedig a java még csak most jön!

A widescreen kialakítású televíziók a vékonyképernyős kialakítással (LCD, plazma) jelentek meg a boltok polcain; egyben ez volt a kezdete a hasonló alakú monitorok debütálásának is. Ez többnyire 16:10 vagy 16:9-es képarányt jelentett: napjaink widescreen kialakítású tévéi szinte kizárólag ebben a két formában készülnek. Éppen ezért olyan meglepő a Philips minap bejelentett új készüléke.

A Cinema 21:9 televízió találó nevet kapott, hiszen pontosan ilyen képarányt nyújt leendő vásárlói számára. Ezzel ultra-széles látványt biztosít, hiszen vízszintes arányban közel másfélszer hosszabb, mint az átlagos modellek. Köszönhetően a fejlesztésnek, a Cinema 21:9 képes az olyan filmek teljes méretű megjelenítésére, amelyek 2.39:1-es képaránnyal bírnak. Ezek ugyanis a hagyományos tévéken fekete csíkok kísérete mellett nézhetők, vagy pedig torzzá válik a kép.

Cinema 21:9

Két további funkcióról érdemes még beszámolnunk. Az egyik, hogy a Philips állítása szerint megbirkózik a 16:9-es tévéműsorok és a játékkonzolok képeinek ultrawide konverziójával is. A másik pedig az Ambilight Spectra, ami a káva körüli világítással képes fokozni a látvány hangulatát. Maga a kijelző egyébként 56 col átmérővel rendelkezik.

Ultraszéles

Egyelőre nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni megjelenésekor, amire tavasszal kerül sor, elsőként az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban és Franciaországban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés