Connect with us

Hirdetés

technokrata

Arcokat is felismer a Google képszerkesztője

Smart home

Arcokat is felismer a Google képszerkesztője

Akár videoszerkesztésre is használható az ingyenes Picasa harmadik generációs változata.

Képeink menedzselésére már régóta nem a pontos, konzekvensen kialakított könyvtárstruktúra a jó megoldás – léteznek sokkal alkalmasabb célszoftverek erre a feladatra. Ilyen a most megújult a Google-féle Picasa (letöltés itt), amely alapvető képszerkesztési feladatok ellátására is képes. Az ingyenesen használható program meg tudja keresni a merevlemezen levő összes digitális képet – legyen akármelyik könyvtárban vagy egy e-mail csatolmányában. A megtalált file-okat aztán egy „kosárba” rendezi, dátum szerinti sorrenddel, amiből a szoftver könnyen és gyorsan képes a felhasználó által támasztott követelményeknek megfelelő képeket kiválasztani. Ezeket a fotókat meg is oszthatjuk ismerőseinkkel az Interneten keresztül.

Picasa 3
Számos érdekes és hasznos újítással bővült a Google fejlesztése. Ilyen például a Blemish Tool névre keresztelt funkció, amely a nem kívánt részek eltüntetésére használható, a Photoshop Clone eszközéhez hasonlóan. Három automatikusan generált levágással (cropping) igyekszik felgyorsítani az ilyen irányú munkát a program, de a továbbfejlesztett vörösszem-csökkentő funkciót is meg kell említeni. Ez korábban a szoftver egyik gyengébben muzsikáló részének számított, ám az azóta beleölt fejlesztési idő meghozta az eredményt.

A Picasa immár rendelkezik egy úgynevezett Photo Viewerrel, aminek segítségével úgy böngészhetünk fotóink között, nézhetjük meg fényképeinket, hogy ahhoz nem kell a teljes alkalmazást betölteni. Emellett képes automatikusan kollázst létrehozni egy tetszőleges, képeket tartalmazó mappából. Szintén fontos újítás, hogy már támogatja a HDTV-képarányokat is a program. És képes arcfelismerésre is, de ezen a lehetőségen látszik, hogy még további csiszolást igényel a programozók részéről.

Eddig is életre lehetett kelteni a videókat a Picasa-ban, de a harmadik generáció segítségével már alapvető szerkesztéseket is végezhetünk mozgóképeinken. Hozzáadhatunk kedvünknek megfelelő zenéket, fotókat, átmeneti effektusokat stb.

A szoftver 3.0 Build 57.44 Beta változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés