Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elégtelen az alkalmazottak számítógépes tudása

Smart home

Elégtelen az alkalmazottak számítógépes tudása

Új területi szervezettel bővült a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Az alapító tagok a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság alapeszméit figyelembe véve és a saját kompetenciák és kapcsolati tőke maximális kihasználása mellett hozták létre a Társaság Gyöngyös Városi Területi Szervezetét.

A Szervezet egyik fő támogatója a gyöngyösi székhelyű „IOSZIA” Informatikai Oktatás Szolgáltató és Informatika Alkalmazási Kft. Mint a neve is mutatja, megalakulása óta elsődleges feladatául tűzte ki az informatikai tudás, kultúra terjesztését, és az informatika oktatását.

A világunkban bekövetkezett gyors változások miatt az informatika ma már nem csak elszigetelt diszciplína, hanem a mindennapjaink részévé vált. Az ember alapvető érdeke, hogy időben hozzájusson a munkájához és életének alakításához szükséges tudáshoz, információhoz. Az elért tudást céljainak megfelelően fel kell dolgoznia, képesnek kell lennie az informatikai rendszerek összefüggéseinek felismerésére, létrehozására és konfigurálására. Ebben a folyamatban kíván a Területi Szervezet tevőlegesen részt venni, a térségben jelenlévőket naprakész információval ellátni, segíteni és támogatni a kezdő felhasználókat éppúgy, mint a magasabb szintet már elérteket.

Az „információs társadalomba” való bekapcsolódás szempontjából kiemelkedő a tájékoztatás, az oktatás, a képzés szerepe. Ez a tény alapvetően meghatározza feladatainkat. Cél, hogy minél többen elsajátíthassák a digitális írástudást, ezáltal képesek legyenek lépést tartani a gyors fejlődéssel.

Már 10 éve van jelen hazánkban az ECDL oktatás, mely a világ számos országában számít etalonnak a számítógépes képzéssel kapcsolatosan. Több mint 300.000 bizonyítvány talált már gazdára, és az egész ország érdeke, hogy ez a szám növekedjen. Ugyanis 100 milliókra tehető az a veszteség, mely évente keletkezik azért, mert a dolgozók, alkalmazottak számítógépes tudása nem kielégítő.

A feladatok tehát adottak, már csak a megvalósításon kell folyamatosan dolgozni. Akkor pedig az eredmények sem fognak elmaradni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés