Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs többé Picasa!

LifeStyle

Nincs többé Picasa!

A Google leállítja a 12 éve futó projektet.

A Google egyik leghíresebb alkalmazása volt az elmúlt években a Picasa. A képszerkesztő és tároló szolgáltatást hosszú idő után most nyugalmazza a cég. Március 16-ig adtak lehetőséget letölteni az asztali PC-re készült verziót, amire ez után már nem érkezik frissítés. Igyekeznek majd fokozatosan átállítani a felhasználót a Google Fotókra.

picasa-726-1

Első lépésben már csak májusig kezelhetjük megszokott módon a Webalbumot, majd ez után már nem lehet feltölteni, vagy szerkeszteni a képeket. A Photos-ban automatikusan megjelennek a Picasa-ban feltöltött képek, így nem kell aggódni, hogy elvesznek. Akik nem szeretnének átállni, azok használhatják részlegesen a régi alkalmazás funkcióit. Lehet majd nézni, letölteni vagy törölni is a képeket, ugyanakkor újakat már nem tudunk feltölteni, tehát egyfajta archívum lesz a programból.

ppicasa

A cég indoklása szerint azért van szükség a váltásra, mert a jövőben a Fotók-ra szeretnék fektetni a hangsúlyt. Ez volt az első program, ami 2004 óta csökkentette, az addig töretlen népszerűségét a Picasa-nak.

 

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés