Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS is van a legújabb Nikon fényképezőgépben

Smart home

GPS is van a legújabb Nikon fényképezőgépben

A Nikon bemutatta a Coolpix Performance sorozat új csúcsmodelljét, a P6000-es fényképezőgépet.

Ez az első Nikon gép, melyben beépített GPS is helyet kapott. A kiváló képminőségről a 13,5 megapixeles (4.224×3.168 képpont) tényleges felbontás, a nagylátószögű, 2 ED üvegelemet is tartalmazó, 4x-es zoom Nikkor objektív, valamint a Nikon Expeed képfeldolgozó rendszere gondoskodik.

A gép képminőségét tovább javítja a RAW formátum támogatása és a Képszabályozás funkció, melyek a tükörreflexes modellekből származnak. A képek elmosódását három funkció gátolja meg. A nagy teljesítményű lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés (VR) éles képeket garantál, melyek elmosódása minimális; használata olyan érzés, mintha három lépésközzel rövidebb záridőt alkalmazna a fotós. A zajcsökkentő technológia akár ISO 6400 egyenértékű érzékenység beállítását is lehetővé teszi. A Legjobb kép kiválasztása funkció bekapcsolásakor pedig a gép egymás után 10 képet készít ugyanarról a témáról, majd kiválasztja közülük a legélesebb felvételt, és automatikusan azt menti el. Ez különösen makró fotózásnál hasznos segítség, hiszen a fényképezőgép bemozdulása ekkor a legvalószínűbb.

A Nikon P6000 az első amatőr fényképezőgép, melynek beépített Ethernet-csatlakozója van, hogy a képmegosztás egyáltalán ne jelentsen gondot. Utazás közben a fényképezőgép beépített GPS-vevője ˝geotag˝-információval látja el a képállományokat. Ezek a címkék később használhatók a Nikon ˝my Picturetown˝ webhelyén, a ViewNX programban, illetve az őket kezelni tudó más alkalmazásokban is, így a képek készítési helye pontosan megjelölhető.

A 107x66x43 milliméter méretű, illetve 240 gramm tömegű Nikon P6000 gyári alaptartozékai a következők: szíj, akkumulátor, hálózati tápegység, USB-kábel, audio-/videokábel, Coolpix szoftvercsomag és 2 GB ingyenes online tárolási lehetőség a Nikon ˝my Picturetown˝ webhelyén. A 2,7 colos TFT kijelzővel szerelt új modell szeptember közepétől lesz kapható, javasolt kiskereskedelmi ára 499 euró (120 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés