Connect with us

technokrata

Évi 40 ezer egy konzol, és még nem is játszottunk

Smart home

Évi 40 ezer egy konzol, és még nem is játszottunk

Több energiát használunk fel játék, mint élelmiszerhűtés közben.

Egy ausztrál fogyasztói csoport nemrég kutatást végzett, melyben azt vizsgálta, hogy az egyes háztartási eszközök milyen mértékű terhelést jelentenek, a villanyszámla szempontjából. A Choice felmérése szerint nem a leginkább áramzabálónak tartott hűtőktől kell tartani – az olyan konzolok, mint a Playstation 3, a legnagyobb fogyasztók. Az ausztrálok állítják, hogy akár ötször több teljesítményt is felvehetnek a hálózatból, mint az ételeinket hidegen tartó eszközök. A felmérés szerint egy átlagos hűtő évente nagyjából 50 dollárral (átszámítva 8 ezer forinttal) járul hozzá a számlához, míg a PS3 250-nel (nagyjából 40 ezer forinttal) – még akkor is, ha nem is használják.

Nem csak a Sony játékgépe került a lista élére: a Microsoft fejlesztette Xbox 360 is energiafalónak bizonyult. Habár nem annyira, mint a Playstation, még így is a második leginkább energiaigényes készülék lehet egy háztartásban a redmondi masina. Ugyanakkor a napjaink piacát meghódító konzolok közül a harmadik versenyző teljesítménye a legalacsonyabb: a Nintendo Wii a PS3 fogyasztásának „mindössze” tizedével rendelkezik.

Az ausztrál felmérés további megállapításai között található, hogy az Apple által készített Imac (beépített kijelzővel) csupán a kétharmadát igényli annak, amit egy hagyományos PC elfogyaszt. Nem meglepő módon az LCD monitorokat jóval energiahatékonyabbnak találták, mint az egyre inkább háttérbe szoruló katódsugárcsöves modelleket.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin