Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koszolódásmentes LCD

Smart home

Koszolódásmentes LCD

Az LG.Philips fejlesztése tönkreteszi a monitortörlő-kendő ipart?

Minden informatikus rémálma, amikor valaki úgy mutatja meg, mit is kellene nézni a monitoron, hogy az ujjával rábök. A kijelzőre tapadó emberi zsír nagyjából soha többet nem távolítható el, maximum szétkenhető a felületen. Külön öröm, hogy kontrasztos (értsd: fekete) felületek esetén még randamód látszik is. Emellett rendszeres, heti/havi problémát okoz az üveg (műanyag) felület porosodása, hogy egyéb szennyeződéseket ne is említsünk.

Ez a gond nagyjából egyidős az első televíziókkal, az LG.Philips azonban most, több mint fél évszázad után végre megoldást kínál. A két cég összefogásának eredményeként ugyanis olyan eljárást fejlesztettek ki, amellyel speciális, „koszolódás-rezisztens” LCD panelek állíthatók elő. Az Engadget beszámolója szerint a mocsoknak, pornak, ujjlenyomatoknak és tintának is ellenálló eszköz hasonló elven alapul, mint azok a serpenyők, amelyekbe nem ragad bele a bennük sütött étel. Ennél több titkot azonban nem akart kiszivárogtatni a két együttműködő cég, ami érthető is – egy koszólódásmentes LCD-vel nagyot szakíthat az egyébként egyre inkább telítetté váló piacon.

Általában eddig szoktak tartani a hasonló újdonságokról szóló hírek, a kereskedelmi alkalmazásra pedig várhatunk éveket (ha megjelenik egyáltalán a beharangozott eszköz). Gondoljunk csak az e-bookra, amely kézzelfogható készülékként még mindig alig bontogatja szárnyait, pedig már az ezredfordulót követően beígérték a kereskedelmi forgalmazást. Visszatérve az LCD-re: szerencsére ebben az esetben másként alakulnak a dolgok, legalábbis az LG.Philips állítása szerint. Az ellenálló panelek tömeggyártása a következő év első felében beindul, vagyis nem kizárt, hogy a 2008-as karácsonyi időszakban már olyan kijelzők garmadával találkozunk, amelyeket most már nyugodtan tapogathatunk (igény szerint tintával locsolhatjuk).

Magányos pornókedvelők, eljött a ti időtök!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés