Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az informatikusok kapják a legtöbb fizetést

Smart home

Az informatikusok kapják a legtöbb fizetést

A jelentések szerint nekik még ennyire jó sosem volt…

Az IT munkások munkabére gyors emelkedésben van – állítja a munkaerő-toborzó cég, a Yoh felmérése. A vállalat kilencezer menedzsert mért fel, és az eredmények bizony azt mutatják, hogy az amerikai bérek majdnem hat százalékkal emelkedtek a harmadik negyedévben, a tavalyi azonos időszakhoz képest. Különösen keresettek voltak a firmware, a Java és a .Net fejlesztők.

Jim Lanzalotto, a Yoh stratégiai igazgatója elmondta: „Aranykorukat élik az információtechnológiai, mérnöki, és orvosi kutató szakemberek, ezt mutatja a negyedévben megfigyelhető béremelkedés is.”

„A bérnövekedés erős, a technológiák gyors fejlődésének köszönhetően egyre nagyobb az igény az informatikusokra, és minden mutató azt jelzi, hogy további emelkedésre lehet számítani az elkövetkezendő hónapokban is. Noha a munka-kilátások pozitívak, az iparnak továbbra is hiányossága, hogy nem támogatja a szakember utánpótlást. Pedig igencsak szükség volna megfelelő informatikai tudással rendelkező matematikusokra, mérnökökre.”

A hír kellemes pillanatokat okoz majd azoknak, akik aggódtak az egyre népszerűbb IT-outsourcing és IT-offshoring trendeknek, melyek eddig a munkabérek csökkenését okozták.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés