Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IT-menedzserek nyírják ki a cégek 90 százalékát?

Smart home

Az IT-menedzserek nyírják ki a cégek 90 százalékát?

Az IT-menedzserek túlzottan csak a technológiára fókuszálnak, pedig igencsak neki kéne állniuk az információs erőforrások kezelésének.

Napjainkban gyorsan változó világában a naprakész információ, a jól hasznosítható, felfrissített tudás alapfeltétele a sikernek, mind a hosszú vagy középtávú célok elérésben, mind a napi tevékenységek végzésében. Az iparági elemző, a Gartner felmérése szerint tízből kilenc szervezet emiatt bukik el már a legelső évben, kivéve, ha az információmenedzsment alkalmazása egy jól koordinált, begyakorlott rendszerben működik. A szervezetek életben maradásához ugyanis elengedhetetlen az információs erőforrások megfelelő kezelése, hiszen csak ezzel valósítható meg a hatékonyság, áttekinthetőség, és a precíz vállalatirányítás.

David Newman, a Gartner Symposium/ITxpo kutatási vezetője szerint az a legnagyobb hibája ezeknek a szervezeteknek, hogy a vezető informatikusaik csak a technológiára összpontosítanak, és nem fordítanak kellő figyelmet az információmenedzsmentre. „A megfelelő időben rendelkezésre álló megfelelő információ az üzleti siker egyik alapfeltétele. Az információ pedig attól megfelelő, hogy pontos és következetes.”

A Gartner szerint az információkezelés hiánya okozza többek között azt, hogy Észak-Amerikában a vállalatok több mint 600 milliárd dollárnyi bevételt szalasztottak el a gyenge minőségű adatok miatt.

„Az egyik brit távközlési szolgáltatónál felismerték ezt a hiányosságot, és fokozatosan bevezették az információ és a tudás felhasználására vonatkozó motivációs intézkedéseket, amely beépülve a vállalati kultúrába több mint 15 százalékos eredményességgel járt, mivel visszaszorította a pontatlan, valamint hibás számlázásokból eredő többletköltségeket.”

Az iparági elemző szerint az olyan szabályozó kezdeményezéseknek, mint a SOX, vagy Basel II, való megfelelőség kinyújtja az információtechnológia korlátozott erőforrásait, amely így további fejlesztésekre vagy a meglévő rendszerek továbbfejlesztésére lesz hatással.

Newman szerint a szükséges szabályozás és a felelősségre vonás lehetősége biztosíthatja az alkalmazottak együttműködését, és csökkentheti a kockázatokat.

A Gartner szerint ugyanis a legtöbb szervezet külön kezeli az információit, a tudást, elkülönülten a rendszertől, osztályoktól. „A konzisztencia és az átláthatóság hiánya, valamint az, hogy a tudás nem hozzáférhető a teljes szervezeti rendszer számára, okozza a legnagyobb gondokat.”

Az elemzőcég úgy véli: az információt, mint a vállalat forrását kell kezelni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés