Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sörbiztos billentyűzet

Smart home

Sörbiztos billentyűzet

A levegő bemehet, a folyadék nem – új, porózus anyaggal kísérletezik az Intel.

Olyan új billentyűzetről számoltak be külföldi hírforrások nemrég, melyet az Intel mérnökei annak a problémának a figyelembe vételével hoztak létre, miszerint a noteszgépek billentyűzete ideális „támadófelület” a folyadékok számára. Egy filmnézés közben véletlenül meglökött sörösdoboz, egy irodában felboruló ásványvizes palack végzetes hatással lehet a hordozható számítógépekre. Billentyűzetüket azonban nagyon nehéz leszigetelni, tekintve, hogy a gép belsejébe zsúfolt elemek hevítette meleg levegő elvezetésében fontos szerepet játszik ez a felület is.

A chipgyártó tulajdonképpen nem csinált mást, mint létrehozott egy olyan anyagot, amely a levegőt még átereszti, de a folyadékok számára már áthatolhatatlan akadályt képez. Egy porózus szerkezetű anyag megalkotásával elérte, hogy a billentyűzeten keresztül továbbra is be tudja szívni a hideg levegőt a noteszgépek hűtési rendszere, ugyanakkor az elektronika számára halálos veszélyt jelentő vizet távol tudja tartani a gépház belsejétől. Persze nem jelent megoldást a ragacsossá válásra: továbbra sem lesz ajánlatos cukros üdítőt önteni a notebookra.

A részletek azonban nem tisztázottak: az Intel egyelőre hallgat arról, hogyan működik, milyen összetételű az általa kifejlesztett anyag. Az sem ismert még, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, bár a piaci szereplők némelyikének reményei szerint erre már a következő évben sor kerülhet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés