Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szalag még mindig a legjobb tároló

Smart home

A szalag még mindig a legjobb tároló

A CERN szerint még nem jött el a szilárdtestek ideje.

A fejlett adattároló eszközöket egyelőre figyelmen kívül hagyják a „megbízható és bevált” megoldások javára – állítja a genfi CERN részecskefizikai laboratórium hálózati rendszergazdája.

David Foster, a CERN kommunikációs és hálózati csoportjának vezetője, kifejtette, hogy az új technológiák nincsenek „kiképzve” intézményének modern hálózataihoz.

„A szalag jelenleg a leghatékonyabb módja a nagymennyiségű adattárolásnak” – mondta. „Azonban ez egy irdatlan régi technológia, amelynek megvannak a sajátságos problémái.”

Ezek közül az egyik az, hogy a mentéshez az adatot mozgatni kell. „Ez a rendszer lassú és nem halad különösebben túl gyorsan, az állapottartó memória és a szilárdtest háttértár olyan megoldás, amelyet fontos volna megvizsgálnunk. ”

Azonban a gyorsabb rendszerek bevezetése nem elég, ha az adatok kezeléséről van szó, ehhez egy végponttól végpontig terjedő megoldásre van szükség.

„Folyamatosan vizsgáljuk annak a lehetőségét, miként lehetne adatokat szállítani ténylegesen nagy távolságokon keresztül” – mondta Foster. „A TCP/IP módosítások nélkül a maga védtelen formájában nem a legjobb szállítóeszköz ehhez.”

A CERN jelenleg együttműködik más kutatóintézményekkel annak érdekében, hogy meg- és kitapasztalják ezeket a problémákat. „A CalTech ígéretesnek mutatkozik számunkra” – mondta Foster.


Számos ilyen „dobozban”, folyamatosan történik a szalagok kiírása az adatvesztés elkerülése érdekében.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés