Connect with us

Hirdetés

technokrata

LCD-k és napelemek – két legyet egy csapásra

Smart home

LCD-k és napelemek – két legyet egy csapásra

A Sharp nekilátott felépíteni 10. generációs LCD-panel gyártó üzemét és a világ legnagyobb napelem gyárát.

A vállalat év végén kezdi el az Oszakához közel fekvő Sakaiban (Japán) a világ legmodernebb LCD üzemének építését. A Sharp két technológiai területet társít. Az üvegborításos technológia, az LCD-panel gyártása és a vékony filmes napelem előállítása során egyaránt megjelenik. Az anyagok és a gépek együttes használatának eredményeképpen kialakuló hatékony gyártási technológiából mind a vékony filmes napelem, mind pedig az LCD-panel előállító részleg profitálni fog.

Az új LCD panel üzem a világon az első, ahol 8,7 négyzetméteres (2,850 mm x 3,050 mm) alappaneleket fognak gyártanak. Ezek az alappanelek 60 százalékkal nagyobbak azoknál, amelyeket a Sharp jelenleg használ Kameyama II 8. generációs gyárában. Ezekből például akár hat darab 60 hüvelykes, vagy nyolc darab 50 hüvelykes LCD panel is előállítható lesz.

A legnagyobb napelem gyártó üzemet közvetlenül az új LCD gyár mellett építik. A polikristályos és monokristályos napelemek mellett a Sharp filmes napelemet is gyárt, amelyek nagy teljesítménnyel és magas szilikon megtakarító kapacitással rendelkeznek. Az úgy gyárral a Sharp megkezdi ennek a napelem típusnak a tömeggyártását is. A vállalat éves szinten 1.000 megawatt gyártó volumennel tervez.

Az ipari park több mint 1 millió négyzetméteren fekszik majd és a legnagyobb vékony filmes napelem gyártósor mellett helyet kapnak benne beszállítók is. A vertikálisan integrált gyártási folyamatoknak köszönhetően elkerülhető a CO2 kibocsátás. Építésének munkálatai idén novemberben kezdődnek. A gyártás elindításának várható időpontja 2010 márciusa.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés