Connect with us
Hirdetés

technokrata

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

videófalak

E-gazdaság

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

Manapság a nagyvállalatok (sőt a középvállalkozások) épületeiben is egyre inkább hétköznapi jelenségnek számít egy-egy nagyobb képernyő, kivetítő fal jelenléte, videófalak, amely remek látványt nyújt az érkező vendégek számára. Korábban, ezeknek az elsődleges célja az volt, hogy a vizuális hatással erősítsék a márka és az arculat koherenciáját, hogy a cég demonstrálni tudja a saját tőkeerejét, pozícióját.

Mára ez némiképp átalakult, egyre fontosabb szerepe lett a videófalaknak és videófal vezérlőknek például az egészségügyi, biztonsági szabályok kommunikációjában is.

Melyek a LED-technológia legnépszerűbb alkalmazási területei?

Irodai dolgozóként bizonyára ismerősek lehetnek a hallban található vállalati videófalak. Általában az előcsarnokban lehet velük találkozni, céljuk, hogy az épületbe látogatók rögtön meglássák őket és azt érezzék, hogy le vannak nyűgözve- mondta Cooke. Ezt a “lenyűgöző”  hatást  keskeny pixelmagasságú LED-ek segítségével lehet elérni. Ennek a technológiának a megvásárlását csak a világ vezető vállalatai engedhetik meg maguknak, így ezek a köztük kialakult egyébként is nagy versengés kulcsfontosságú tényezői lettek.

A NEC Display vezető termékmenedzsere az Art Marshall vállalatának előcsarnokát említi példaként. „Saját székhelyünkön, a Downers Grove-ban, Ilinois államban, az első dolog, amit meglátunk, amikor belépünk, egy lélegzetelállító, 165 hüvelykes dvLED videofal, kristálytiszta, színes képekkel.

Ez nagy hatással van a látogatókra. A kivetített képeket pedig az alapján alakíthatjuk, hogy éppen mit szeretnénk kommunikálni feléjük. Azt is elérhetjük, hogy a kamerák segítségével a kivetített kép reagáljon a látogatók mozgására, reakciójára. Ezzel interaktív módon bevonhatjuk az embereket. ”

A LED-kijelzők nemcsak a vállalatok előcsarnokában fordulnak elő, hanem a tárgyalókban, egyéb vállalati termekben, ahol céges szempontból fontos szerepe van a tiszta képi kommunikációnak. Emelia Pitlick, a Neoti LED Video Displays marketingigazgatója szerint egyre több vállalat vásárol a legmodernebb LED-kijelzővel felszerelt kivetítőket előadótermeibe, konferencia termeibe. Ennek célja, hogy látványosabb, hatékonyabb módon tudjanak prezentációkat bemutatni vagy videóhívásokon részt venni.

A felhasználói élmény fejlesztése az irodaházakban

A márkanév a vállalati kultúra fontos részét képezi az alkalmazottak, a partnerek és az ügyfelek számára egyaránt. Az új alkalmazottak büszkék arra, hogy milyen patinás cégnél dolgoznak, azt érzik, hogy egy csapat részei. Amikor egy látogató a céghez érkezik, nem csak egy megbeszélésen vesz részt, hanem ízelítőt kap vállalati kultúrából is. Ennek a LED videófalak is szerves részét képezik.

“A vállalat vezetői valóban magával ragadó márkaélményt akarnak teremteni, mind a munkavállalók, mind az ügyfelek számára” – mondta erről James Liu, az Absen elnöke. “Ha nagy képfelbontású tartalmakat prezentálunk hatalmas kivetítő falakon azzal lenyűgöző, emlékezetes élményt nyújtunk a felhasználóknak.”

Ezt nem csak a vállalatok előcsarnokában lehet megvalósítani. A cégek gyakran a közösségi terekben is elhelyeznek LED-falakat.

LED az LCD-vel szemben

A gyártók nagyjából egyetértenek abban, hogy a vállalati környezetben a LED-es videófalak előnyben vannak az LCD videófalakkal szemben. Ennek az egyik leglényegesebb oka a fényerő.

„Az LCD-k maximális fényereje 400–600 nit körül van, míg beltéri termékeink fényereje 600–1000 nittől indul, sőt vannak olyanok is, amelyeknek fényereje akár a 2500 nitet is elérheti” – mondta erről James Liu. “

Az irodaházakban gyakran sok az ablak, jelentős a természetes fény. Ilyen fényviszonyok mellett az LCD videófalak általában homályosak, tükröződnek, a LED-es kijelzők azonban élénk, tükröződésmentes képet biztosítanak.

Nézzük meg, hogy mire használhatjuk a videófalat a cégünknél:

  1. A látogatókat látványos, akár művészi igényű képi installációval fogadhatjuk már az előcsarnokban;
  2. Erősíthetjük a márkát, az arculatot a kivetítő falakon megjelenő céges anyagokkal;
  3. Hozzájárulnak a folyamatos információáramláshoz: erről már írtunk fent is, ez olyan, mint egy jól működő érrendszer, életben tartja cégünket. Ehhez nagyon hasznos a kivetítő fal. Bárhol felállíthatunk egy kivetítőt a teremben ahhoz, hogy az aktuális infókat megosszuk az alkalmazottainkkal.
  4. Kiválóan alkalmazhatjuk infógrafikák, videók, képek, diák, dokumentumok bemutatására;
  5. Használhatjuk bemutatótermekben, hogy új ügyfeleinkre, partnereinkre jó benyomást tegyünk;
  6. Használhatjuk előadások, videóhívások kiváló minőségű képi megjelenítésére;
  7. Használhatjuk csapatépítésre, például közös meccsnézésre.

Mind emellett, a COVID-19 miatt rendkívül jelentős szerepe lett annak, hogy egyértelműen és mindenki számára láthatóan kommunikáljuk az épület belső területeire vonatkozó egészségügyi szabályokat. Ahhoz, hogy a távolságtartás ellenére is minél több ember fel tudja dolgozni az információkat, szükségessé vált, hogy nagy méretben, vizuálisan is kiváló minőségben jelenjenek meg a figyelemfelkeltő kiírások.

Az otthoni munka (vagy a hibrid munka) miatt különösen lényeges lett az is, hogy a konferenciahívásokhoz jó minőségű kivetítőket, nagyméretű kijelzőket alkalmazzunk. Szintén fontossá vált a hangeszközök és vizuális eszközök érintésmentes irányíthatósága, pontosabban az, hogy ezek saját mobileszközök segítségével is irányíthatóak legyenek.

Természetesen azt is érdemes megvizsgálni, hogy milyen tendenciák jellemezték a COVID-19 előtti időszakot, merre fejlődött a VR, és a kivetítő falak, kijelzők vállalati piaca.

Mi jellemezte a COVID előtti éveket?

Annak ellenére, hogy az elmúlt években a nyugati cégek egyre inkább a mobilitásra és a távmunkára összpontosítottak, sok vállalat továbbra is az irodai munkára, az irodai környezetre helyezte a hangsúlyt – állítja az AVIXA MOAR vállalati jelentésében. Az AVIXA szerint a vállalati technológiai vezetők tervezett beruházásai 181 milliárd dollárt tettek ki az Egyesült Államokban 2018-ban. Ez csaknem 12 milliárd dollár értékű beruházást jelent audió-vizuális termékekre.

Az irodai környezetben lévő videófalak okos befektetésnek számítanak.

„A LED technológia státusszimbólum” – mondta Graham Cooke, a Futuresource Consulting piaci elemzője.

“Ez a rendelkezésre álló legújabb és legdrágább megjelenítési technológia, ezért a vezető vállalatok gyakran használják arra, hogy ezen keresztül mutassák be gazdagságukat és sikerességüket.”

Ma már a kiváló minőségű kivetítő falak ára megfizethető a vállalatok számára.

A fentiekből is láthatjuk, hogy a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a vállalati kultúra és a céges kommunikáció egyik megkerülhetetlen tényezője lett a kivetítő fal.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu