Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

videófalak

E-gazdaság

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

Videófalak felhasználása a vállalati szektorban

Manapság a nagyvállalatok (sőt a középvállalkozások) épületeiben is egyre inkább hétköznapi jelenségnek számít egy-egy nagyobb képernyő, kivetítő fal jelenléte, videófalak, amely remek látványt nyújt az érkező vendégek számára. Korábban, ezeknek az elsődleges célja az volt, hogy a vizuális hatással erősítsék a márka és az arculat koherenciáját, hogy a cég demonstrálni tudja a saját tőkeerejét, pozícióját.

Mára ez némiképp átalakult, egyre fontosabb szerepe lett a videófalaknak és videófal vezérlőknek például az egészségügyi, biztonsági szabályok kommunikációjában is.

Melyek a LED-technológia legnépszerűbb alkalmazási területei?

Irodai dolgozóként bizonyára ismerősek lehetnek a hallban található vállalati videófalak. Általában az előcsarnokban lehet velük találkozni, céljuk, hogy az épületbe látogatók rögtön meglássák őket és azt érezzék, hogy le vannak nyűgözve- mondta Cooke. Ezt a “lenyűgöző”  hatást  keskeny pixelmagasságú LED-ek segítségével lehet elérni. Ennek a technológiának a megvásárlását csak a világ vezető vállalatai engedhetik meg maguknak, így ezek a köztük kialakult egyébként is nagy versengés kulcsfontosságú tényezői lettek.

A NEC Display vezető termékmenedzsere az Art Marshall vállalatának előcsarnokát említi példaként. „Saját székhelyünkön, a Downers Grove-ban, Ilinois államban, az első dolog, amit meglátunk, amikor belépünk, egy lélegzetelállító, 165 hüvelykes dvLED videofal, kristálytiszta, színes képekkel.

Ez nagy hatással van a látogatókra. A kivetített képeket pedig az alapján alakíthatjuk, hogy éppen mit szeretnénk kommunikálni feléjük. Azt is elérhetjük, hogy a kamerák segítségével a kivetített kép reagáljon a látogatók mozgására, reakciójára. Ezzel interaktív módon bevonhatjuk az embereket. ”

A LED-kijelzők nemcsak a vállalatok előcsarnokában fordulnak elő, hanem a tárgyalókban, egyéb vállalati termekben, ahol céges szempontból fontos szerepe van a tiszta képi kommunikációnak. Emelia Pitlick, a Neoti LED Video Displays marketingigazgatója szerint egyre több vállalat vásárol a legmodernebb LED-kijelzővel felszerelt kivetítőket előadótermeibe, konferencia termeibe. Ennek célja, hogy látványosabb, hatékonyabb módon tudjanak prezentációkat bemutatni vagy videóhívásokon részt venni.

A felhasználói élmény fejlesztése az irodaházakban

A márkanév a vállalati kultúra fontos részét képezi az alkalmazottak, a partnerek és az ügyfelek számára egyaránt. Az új alkalmazottak büszkék arra, hogy milyen patinás cégnél dolgoznak, azt érzik, hogy egy csapat részei. Amikor egy látogató a céghez érkezik, nem csak egy megbeszélésen vesz részt, hanem ízelítőt kap vállalati kultúrából is. Ennek a LED videófalak is szerves részét képezik.

“A vállalat vezetői valóban magával ragadó márkaélményt akarnak teremteni, mind a munkavállalók, mind az ügyfelek számára” – mondta erről James Liu, az Absen elnöke. “Ha nagy képfelbontású tartalmakat prezentálunk hatalmas kivetítő falakon azzal lenyűgöző, emlékezetes élményt nyújtunk a felhasználóknak.”

Ezt nem csak a vállalatok előcsarnokában lehet megvalósítani. A cégek gyakran a közösségi terekben is elhelyeznek LED-falakat.

LED az LCD-vel szemben

A gyártók nagyjából egyetértenek abban, hogy a vállalati környezetben a LED-es videófalak előnyben vannak az LCD videófalakkal szemben. Ennek az egyik leglényegesebb oka a fényerő.

„Az LCD-k maximális fényereje 400–600 nit körül van, míg beltéri termékeink fényereje 600–1000 nittől indul, sőt vannak olyanok is, amelyeknek fényereje akár a 2500 nitet is elérheti” – mondta erről James Liu. “

Az irodaházakban gyakran sok az ablak, jelentős a természetes fény. Ilyen fényviszonyok mellett az LCD videófalak általában homályosak, tükröződnek, a LED-es kijelzők azonban élénk, tükröződésmentes képet biztosítanak.

Nézzük meg, hogy mire használhatjuk a videófalat a cégünknél:

  1. A látogatókat látványos, akár művészi igényű képi installációval fogadhatjuk már az előcsarnokban;
  2. Erősíthetjük a márkát, az arculatot a kivetítő falakon megjelenő céges anyagokkal;
  3. Hozzájárulnak a folyamatos információáramláshoz: erről már írtunk fent is, ez olyan, mint egy jól működő érrendszer, életben tartja cégünket. Ehhez nagyon hasznos a kivetítő fal. Bárhol felállíthatunk egy kivetítőt a teremben ahhoz, hogy az aktuális infókat megosszuk az alkalmazottainkkal.
  4. Kiválóan alkalmazhatjuk infógrafikák, videók, képek, diák, dokumentumok bemutatására;
  5. Használhatjuk bemutatótermekben, hogy új ügyfeleinkre, partnereinkre jó benyomást tegyünk;
  6. Használhatjuk előadások, videóhívások kiváló minőségű képi megjelenítésére;
  7. Használhatjuk csapatépítésre, például közös meccsnézésre.

Mind emellett, a COVID-19 miatt rendkívül jelentős szerepe lett annak, hogy egyértelműen és mindenki számára láthatóan kommunikáljuk az épület belső területeire vonatkozó egészségügyi szabályokat. Ahhoz, hogy a távolságtartás ellenére is minél több ember fel tudja dolgozni az információkat, szükségessé vált, hogy nagy méretben, vizuálisan is kiváló minőségben jelenjenek meg a figyelemfelkeltő kiírások.

Az otthoni munka (vagy a hibrid munka) miatt különösen lényeges lett az is, hogy a konferenciahívásokhoz jó minőségű kivetítőket, nagyméretű kijelzőket alkalmazzunk. Szintén fontossá vált a hangeszközök és vizuális eszközök érintésmentes irányíthatósága, pontosabban az, hogy ezek saját mobileszközök segítségével is irányíthatóak legyenek.

Természetesen azt is érdemes megvizsgálni, hogy milyen tendenciák jellemezték a COVID-19 előtti időszakot, merre fejlődött a VR, és a kivetítő falak, kijelzők vállalati piaca.

Mi jellemezte a COVID előtti éveket?

Annak ellenére, hogy az elmúlt években a nyugati cégek egyre inkább a mobilitásra és a távmunkára összpontosítottak, sok vállalat továbbra is az irodai munkára, az irodai környezetre helyezte a hangsúlyt – állítja az AVIXA MOAR vállalati jelentésében. Az AVIXA szerint a vállalati technológiai vezetők tervezett beruházásai 181 milliárd dollárt tettek ki az Egyesült Államokban 2018-ban. Ez csaknem 12 milliárd dollár értékű beruházást jelent audió-vizuális termékekre.

Az irodai környezetben lévő videófalak okos befektetésnek számítanak.

„A LED technológia státusszimbólum” – mondta Graham Cooke, a Futuresource Consulting piaci elemzője.

“Ez a rendelkezésre álló legújabb és legdrágább megjelenítési technológia, ezért a vezető vállalatok gyakran használják arra, hogy ezen keresztül mutassák be gazdagságukat és sikerességüket.”

Ma már a kiváló minőségű kivetítő falak ára megfizethető a vállalatok számára.

A fentiekből is láthatjuk, hogy a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a vállalati kultúra és a céges kommunikáció egyik megkerülhetetlen tényezője lett a kivetítő fal.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés