Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart home

DivX 6.6

Simább lejátszós, gyorsabb kódolás; még meg sem jelent processzorok támogatása.

A San Diego-i Divxnetworks hatodik generációs videokodekje (letöltés itt) felfrissítette a korábban talán elhanyagolt extra szolgáltatások támogatását: lehetővé vált a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését. Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet vele állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá.

Sokkal nagyobb lépést hoz azonban a 6.5-ös kiadás, melynek révén immár DivX-ben is megjelenhetnek a HD-s, azaz nagyfelbontású videofilmek. A legújabb kodek akár 1920×1080 (1080i, 1080p) pixeles mozgóképeket is tömöríthet, magas képminőség mellett. Ehhez természetesen már kell bőven számítási teljesítmény, ezért nem meglepő, hogy a többszálas (Hyperthread), a kétmagos és a kétprocesszoros rendszereket minden korábbinál jobban támogatja a DivX 6.5. Rendelkezik egy automatizált zajszűrési technológiával, melynek alkalmazásával a jellemzően DV kamerákkal készített, alacsony fényű felvételeknél fellépő szemcsésedést lehet kevésbé zavaróvá tenni.

A szoftver legújabb, 6.6-os változata letölthető a Terminal Download adatbázisából. Ez kódolási/dekódolási teljesítményjavulást hozott, illetve immár kísérleti szinten támogatja a még meg sem jelent Penryn magos Core 2 Duo processzorok kiterjesztett SSE4 utasításkészletét.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés