Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egerek vírus és baktériummentes bevonattal

Smart home

Egerek vírus és baktériummentes bevonattal

Le a számítógépek felületén burjánzó fertőzésekkel!

Öt éve írtunk arról az akkor a felhasználók által még csak éppen a ráeszmélés küszöbén álló jelenségről, miszerint akár 400-szor (!) több baktérium is lehet egy irodai számítógépen, mint egy hagyományos nyilvános WC-ben. Elsősorban az olyan adatbeviteli felületek vannak kitéve a bakteriális fertőzések tömkelegének, amelyeket gyakran érintenek meg – azaz a billentyűzet és az egér. A jelenség egyre ismertebbé válása ellenére mindmáig keveset tettek a fejlesztők a tisztaság érdekében – bár nemrég számoltunk be egy speciális notebookbillentyűzetről, amely ezüst részecskék révén igyekszik megoldani a problémát.

Talán elindul egy folyamat annak a bejelentésnek a következtében, melyre ma került sor. Közép-Európa hét országában kezdi meg egy különleges, lézer-technológiával működő egércsalád forgalmazását a Smart Electronic Kft. A tajvani LEXMA cég alelnökével ma aláírt szerződés értelmében vírus- és baktérium-mentesítő bevonattal előállított eszközök is megjelennek a piacon. Európában most először kerülnek piacra az új eszközök – forgalmazásuk a magyarországi bevezetéssel egy időben kezdődik Észak-Amerikában, Dél-Amerikában valamint Ausztráliában.

A LEXMA különleges tulajdonságokkal felruházott, lézer-technológiát alkalmazó vezetékes és RF (rádiófrekvenciás) pozícionáló-eszközei mellett bemutatkoztak a LEXMA „NanoGuard” jelzésű egerei is, amelyek speciális bevonata azt biztosítja, hogy a felhasználók mentesüljenek a sokat „dédelgetett” egerek által közvetített baktériumoktól vagy vírusoktól. Különleges felületi bevonattal rendelkeznek ugyanis, mely vírus- és baktérium-mentes környezetet biztosít a felhasználók számára. Azokon a helyeken, ahol rendszeresen több felhasználó ül számítógép elé (például internet-kávézókban, kórházakban, bankokban, biztosítóknál) kiemelten fontos szempont az esetleges fertőzések továbbadásának megelőzése. A NanoGuard technológiával felhordott titánoxid-ezüst bevonatnak köszönhetően az egereken található vírusok és baktériumok 99,9%-a órák alatt megsemmisül, később a fertőtlenítő hatás folyamatosan érvényesül.

A LEXMA vezeték-nélküli modellek működéséhez szükséges AA-méretű ceruza-akkumulátorai a mellékelt dokkoló-egységen keresztül tölthetők. Az egerek a szabványos USB csatlakozón keresztül illeszthetők a számítógéphez, minden Windows operációs rendszerrel (Win98, 2000, XP, Vista) kompatibilisek, tehát külön illesztő-program telepítése nélkül azonnal használhatók. A Smart Electronic minden országban biztosítja az előírásoknak megfelelő lokalizált dokumentációt, a felhasználói utasításokat a helyi nyelvekre fordítva kapják meg a felhasználók – a LEXMA egereire a Smart Electronic 2 éves garanciát vállal.

Előzetes piaci felmérés
A Smart Electronic magyar és román partnercégeinek közreműködésével végzett felmérése szerint jelenleg a felhasználók 90%-a optikai (vagy a még régebbi mechanikus) egérrel dolgozik – és csak 10%-a alkalmaz lézer-elven működő egeret. A hivatalos adatok szerint Magyarországon mintegy 1,2 millió asztali számítógépet és noteszgépet használnak. A Smart Electronic előzetes értékesítési terveiben a piac 10%-ának megszerzése szerepel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés