Connect with us

technokrata

A világ legnagyobb plazmatévéje

Smart home

A világ legnagyobb plazmatévéje

Elképesztően nagy televíziót mutatott be a Panasonic.

103 inch, azaz 258 centiméter képátlóval rendelkezik az a plazmatelevízió, melyet nemrég mutattak be Londonban. A Panasonic nevéhez fűződő megjelenítő-berendezés irdatlan méreteihez – nem meglepő módon – elképesztő árcédula is dukál: 99 ezer dollárért vesztegetik a tömegét tekintve sem kispályás készüléket (igaz, kis keresgéléssel sokkal olcsóbban, már akár 60 ezer dollárért is meg lehet kapni). A körülbelül negyed tonnás televízió szállítási és beszerelési költségét sem mindenki engedheti meg magának: 9800 dollárt kér el érte a forgalmazó.

Aki karácsonyra szeretne ilyet, az viszont máris elkésett. A Panasonic Japánban felépített gyárában készítik a plazmatévét – a megrendeléstől számított három hónapos várakozási idővel kell számolni, mondta a cég egyik szóvivője. A magas ár nem mindenkit rettent vissza ugyanis, ám a sorozatgyártás a speciális paraméterek miatt nem megy olyan zökkenőmentesen, mint a kisebb, 40-50 inch-es példányoknál.

A Panasonic egyébként mindössze egyetlen inch-csel tudta meghaladni a korábbi rekordot. Méretétől eltekintve semmilyen más extrát nem tud felmutatni a készülék – ugyanúgy „csak” HD-s, azaz 1920×1080 pixeles felbontásra képes. Fogyasztásáról nem érkezett információ, de az biztos, hogy a villanyszámla megugrására is lehet számítani a készülék beszerzése után.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin