Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Nokia Here

Dotkom

Itt a Nokia Here

Tegnap került ki a Nokia ingyenes online/offline térképszolgáltatása, a Here az AppStore-ba.

A múlt héten mutatta be a Nokia az ingyenes térképszolgáltatását, a Nokia Here-t. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor fog kijönni iOS-re, ugyanis az Apple még nem fogadta el az applikációt, amely teljesen ingyenes. Tegnaptól viszont bárki szabadon letöltheti iPhone-jára, és bár vannak hibái, hamarosan az egyik legnépszerűbb GPS szoftverré válhat.

A Nokia Here egyik nagy előnye, hogy teljesen ingyenes. Ami viszont a hasonló szolgáltatásoknál jobbá teszi, hogy pontosabb (az Apple Maps-nél biztosan) és nem szükséges hozzá folyamatos internetkapcsolat, könnyedén lementhetjük a kívánt területeket a készülékünkre. Nekem a 3GS-en pillanatok alatt bemért, kiválóan működik a tömegközlekedés is (bár a mellettünk található troli vonala nem látható, így az 1-es villamoshoz a gyalogutat ajánlja a Rottenbillertől), tőlünk nyugatabbra pedig valós idejű tömegközlekedési információkat is megjelenít. Utóbbihoz kell az internetes kapcsolat. Ami egyelőre még nem tetszik, hogy ezek egyelőre még nem kombinálhatóak, vagyis folyamatosan változtatni kell a térkép milyenségén, azaz nem megy egyszerre a tömegközlekedés és a műholdfelvétel. Egyes tartományok esetén  nem rajzolja ki a térképet, helyett egy üres háttérképen a Here felirat jelenik meg.

Útvonaltervezéskor a gyalogos és a gépjárműves módon kívül lehetőség van tömegközlekedést is választani, így egy idegen városban is könnyedén elnavigál minket A-ból B-be. Kérhetünk hang-alapú navigálást is, ez egyelőre csak angol nyelven érhető el.

A felhasználási értékelések vegyesek, sok még a hiba a rendszerben. Tulajdonképpen egy erős közepes. Androidon azonban egyelőre még nincsen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés