Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SMS-ezők hajlamosak a gyorshajtásra

Kütyük

Az SMS-ezők hajlamosak a gyorshajtásra

Annak ellenére, hogy a legtöbb New Jersey-i lakos támogatja a vezetés közbeni SMS-írás tiltására vonatkozó törvényt, és úgy vélekedik, hogy ezt kemény kézzel be is kéne tartani, minden ötödik sofőr ír és olvas SMS-eket a volán mögött – derült ki egy friss tanulmányból.

Nem meglepő, hogy az SMS-ezés a fiatalok között népszerű, a 30 év alatti sofőrök 57 százaléka küldött és fogadott is SMS-eket vezetés közben. Azok akik egyáltalán nem küldtek SMS-t azok a 60 év felettiek.

Ahogy egyre jobban fogadjuk be az új technológiákat, az SMS-ező sofőrök száma nőni fog – közölte Dan Cassino, a Fairleigh Dickinson Egyetem PublicMind, a felmérést végző kutatóintézetének vezetője. Majd hozzátette, hogy azok, akik SMS-eznek vezetés közben sokkal hajlamosabbak a gyorshajtásra és a mobiltelefonálásra, valamint autóstársaik molesztálására.

A megkérdezett sofőrök 85 százaléka vallotta azt, hogy esetenként gyorsabban hajt a megengedettnél, 20%-uk pedig nagyon gyakran telefonál vezetés közben, 21%-uk pedig még alkoholfogyasztás után is a volán mögé ül. A sofőrök 70 százaléka gondolta úgy, hogy vezetői képességei messze az átlag felett vannak, felük a New York-iakat tartja a legrosszabb sofőrnek, írja a Reuters.

Az Egyesült Államok hét államában törvény tiltja a vezetés közbeni sms írást, sajnos azonban ez sem gátolja a fiatalokat abban, hogy üzeneteiket a volán mögött ülve írják meg. Az Egyesült Államokban évente mintegy 40 000 halnak meg autóbalesetek következtében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés