Connect with us

technokrata

Letartóztatták a zenekalóz DJ-t

Kütyük

Letartóztatták a zenekalóz DJ-t

Újra lecsapott a rendőrség…

A spanyol csendőrség, a Guardia Civil zenei kalózkodás alapos gyanújával vett őrizetbe egy lemezlovast. A Mallorca szigetén élő, brit állampolgárságú férfi a gyanú szerint DJ mixlemezeket árusított illegálisan.

A vád a nagy mennyiségben eladott, illegálisan másolt lemezekre összpontosít, amelyeket a helyben működő kb. 200 bár és klub számára árusított. A nemzetközi szervezésű rendőrségi akcióban a Palma Guardia Civil szervezett bűnözési csoportja, az Interpol és a városi rendőrség egyaránt részt vettek, munkájukat a zeneipar spanyol (Promusicae), angol (BPI) és nemzetközi (IFPI) szervezete egyaránt segítette.

A nyomozás azután kezdődött meg, hogy egy angliai cég, a Music Factory Entertainment Group tudomást szerzett róla, hogy lemezeit Mallorca szigetén illegálisan árusítják, majd értesítette a zeneipar nemzetközi szervezetét, az IFPI-t.

John Newton, az Interpol kötelékeiben működő Szellemi Tulajdon Program menedzsere kijelentett: „Ez egy nagyon egyszerű, de igen jól jövedelmező bűncselekmény. A gyanúsított egyértelműen azt gondolta, hogy ha az eredeti lemezeket az Egyesült Királyságban vásárolja meg, majd a másolatokat Spanyolországban árusítja, így elkerülheti a hatóságok figyelmét – ez az elképzelése láthatóan végletesen naívnak bizonyult.”

Len Hynds, az IFPI Végrehajtási Csoportjának vezetője hozzátette: „Ez az illegális vállalkozás a nyaralósziget zenei piacát vette célba, több ezer eurós havi bevételt generálva, amely bevétel jogosan a lemezek zenei anyagát ténylegesen elkészítő, független lemezkiadót illette volna.”

Peter Parkin, a Music Factory Entertainment Group ügyvezető igazgatója szerint „Rendkívül bosszantó, hogy ez az ember a mi zenénk engedély nélküli másolásával, és annak illegális árusításával keresett pénzt, de örömmel közöljük, hogy a Mallorca szigetén működő bárok és klubok számára is tudunk legális, a vendégeket vonzó és marasztaló zenei mixlemezeket biztosítani.”

José Luis Pérez Quintero, a Promusicae nyomozási vezetője hozzáteszi: „A spanyolországi szálloda- és szórakoztatóipar, különösen az éjszakai klubok és bárok kifejezett célpontjai a szervezett illegális kalózhálózatoknak, amelyek oly módon kívánnak jövedelemhez jutni, hogy mások zenéit árusítják. A Csendőrség megmutatta, hogy nagyon is komolyan veszik az effajta bűncselekményeket.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu