Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj LG mobilok – friss európai designnal

Kütyük

Vadonatúj LG mobilok – friss európai designnal

Az LG új design központot nyitott Európában.

Az LG Electronics bejelentette a cég legújabb Európai Design Központjának megnyitását. A létesítményt hivatalosan András York-i herceg avatta fel ünnepélyesen önkormányzati tisztviselők és az Egyesült Királyság néhány vezető formatervezője jelenlétében. A Yorki herceg – aki tavaly az LG európai központját is megnyitotta az angliai Slough-ban – az International Trade and Investment különleges képviselőjeként vett részt az ünnepségen.

˝Az Egyesült Királyság már bizonyságot tett arról, hogy ösztönző környezetet képes biztosítani a kreatív iparágaknak, egyúttal kiváló európai központként is szolgálhat számos multinacionális vállalkozás számára. Tapasztalatunk szerint az olyan cégek, mint amilyen az LG is, egyre többet fektetnek be országunkban design létesítmények létrehozásába, mi pedig szívesen látjuk őket. Az LG a világ bármely más nagyvárosát választhatta volna legújabb központjának felépítésére. Az, hogy az LG London mellett döntött, egy fontos üzenet az Egyesült Királyságnak és egyben egy szövetség is, mely országunk világszínvonalú üzleti környezetével köttetett˝ – mondta a Yorki herceg.

Az LG azzal a céllal hozta létre új design központját, hogy az európai vásárlók elvárásainak megfelelő készülékeket tervezzen. A formatervezők feladata lesz továbbá átalakítani az Európán kívül gyártott termékeket oly módon, hogy azok az európai piacon is kelendőek legyenek. 2008-ban az LG csak az európai designprogramjaiba közel 4,8 millió amerikai dollárt fektet be. Az első teljes egészében európai designú mobiltelefon bemutatója augusztusban várható.

Az LG Európai Design Központjában 2009-re egy 22 tagú, európai design szakemberekből álló multinacionális csapatot állítanak össze. A jelenlegi csapatban angol, ír, olasz, francia és német tervezőket találunk. A szakemberek az LG teljes szórakoztató elektronikai palettájának, köztük mobiltelefonok, televíziók és audiorendszerek, valamint háztartási gépek tervezésében is megcsillogtatják majd tudásukat. Az új design központ egy hat másik központból álló globális hálózat tagja, amely a 29 K+F központot magába foglaló nagyobb hálózat része. A központok együttesen 16.000 embert alkalmaznak; az LG globális munkaerejének közel ötödét.

Az üzleti és a pénzügyi környezetnek köszönhetően, valamint a város előnyős globális helyzetéből adódóan az LG a Think London közreműködésével Londont választotta a cég európai központjának. London kulturális szempontból egy rendkívül sokszínű város, amelyet a világban pezsgő, stílusos és kreatív környezetéről ismernek leginkább az emberek. Ez a város az otthona számos olyan értékes szaktudású designernek, akik a szórakoztató elektronikai termékeket is valódi lelkesedéssel tervezik meg. London ugyanakkor a város világszerte elismert oktatási és képzési programjainak köszönhetően megfelelő helyszín az új tehetségek felfedezésére is.

Bár az LG milánói design központja befejezte működését, megerősített hírek szerint minden korábban ott dolgozó szakember számára hasonló pozíciókat ajánlottak fel az új európai központban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés