Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS nyomkövetőt minden mobilba – vélekedik a rendőrség

Kütyük

GPS nyomkövetőt minden mobilba – vélekedik a rendőrség

A hatóságok folyamatosan követni akarnak bennünket – persze csak a saját érdekünkben…

Az elmúlt napokban komoly port kavart az a kezdeményezés, mely arra irányult, hogy az újonnan forgalomba kerülő mobiltelefonok mindegyikébe egy speciális, műholdas nyomkövető chipet kellene szerelni. A dél-koreai rendőrség vezetői azért szeretnék ezt elérni, mert elmondásuk szerint ily módon jelentősen csökkenne a bűncselekmények száma.

A rendőrség egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az elmúlt időkben nagyon elszaporodtak az olyan esetek, amikor is kiskorú gyermekeket és nőket rabolnak el a bűnözők, éppen ezért mindenképp örvendetes lenne, ha minden telefonban ott lenne egy kis nyomkövető chip.

A kezdeményezés ellenzői szerint a mobilokba szerelt GPS nyomkövető alkalmazás sérti a személyiségi jogokat, feleslegesen drágítja a készülékeket, ezenkívül pedig ezek a megoldások a legtöbb esetben csak kültéri helyszíneken használhatók, ugyanis beltérben a falak blokkolják a működésüket. A Dél-Koreában használt mobiloknak jelenleg egyébként mintegy 20 százalékában található GPS-vevő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés