Connect with us

technokrata

Mivel teszik izgalmassá az internetet?

Kütyük

Mivel teszik izgalmassá az internetet?

Cél a használat és a digitális írástudás elterjesztése.

Megkezdte működését a piaci szereplők által alapított Netrekész Közhasznú Kft., amely a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) által tavaly indított Netrekész pályázati programhoz illeszkedve motivációs kampányokat fog indítani az internet-használat és a digitális írástudás elterjesztéséért.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter február 5-én fogadta a Netrekész Kft. alapítóit és eddigi adományozóit. A miniszter a megbeszélésen elmondta: a digitális írástudatlanság csökkentéséről, az infokommunikációs eszközök és szolgáltatások használatáról, a számítógép- és internet-használatról legtöbbször csak esélyegyenlőségi szempontból esik szó. „Meggyőződésem azonban, hogy az információs társadalom kérdése nem egyszerű társadalompolitikai kérdés és messze több mint technológiai probléma. Olyan gazdaságpolitikai kihívás, amely egyben az ország nemzetközi versenyképességének záloga” – jelentette ki Kákosy Csaba.

A 2007. október 16-án piaci és kormányzati együttműködéssel, több mint fél milliárd forint értékben életre hívott Netrekész program az internet-használattal szemben felmerülő negatív attitűdöket és az érdektelenséget kívánja kezelni. A program keretében a piaci szereplők adományaiból származó minden egyes piaci forint mellé a GKM egy másik forintot tesz a közös cél, az internet-használat terjedésének legfőbb gátja, a motivációhiány leküzdése érdekében. A kormányzati forintokat a civil szféra pályázattal nyerhette el, míg a Netrekész Közhasznú Kft.-t támogató piaci szereplők közös kampányba kezdenek a program égisze alatt.

A Netrekész program kormányzati forrásaira a hazai civil szervezetek mintegy 150 pályázatot adtak be. A pályázatok elbírálása jelenleg zajlik.

A Netrekész Közhasznú Kft. támogatói: Albacomp, Budapest Bank, Cisco, HP, Fujitsu-Siemens, Invitel, Magyar Telekom, MFB, Microsoft, MTI, Napi Gazdaság, Népszabadság, Novell, OTP Bank Origo Pannon GSM Ringier, UPC, Vodafone Magyarország.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu