Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N95: másfélszer tovább bírja

Kütyük

Nokia N95: másfélszer tovább bírja

Itt a megoldás a Nokia N95 akksi problémájára?

A finn gyártó egy bizonyos BL-5F típusjelzésű, 950 mAh kapacitású akkumulátorral szállítja népszerű N95-ös smartphone-ját és egész pontosan ez, illetve a telefon nagy fogyasztása a készülék Achilles sarka. A Nokia által közölt specifikációk szerint az N95 egyetlen feltöltéssel akár 240 perces beszélgetési időre, illetve 225 órás készenléti időre is képes, ezek az adatok azonban sajnos nagyon messze vannak a valóságtól, főleg akkor, ha a felhasználó maximálisan kiaknázza a készülékben rejlő lehetőségeket (kamera, WLAN, GPS).

Pontosan erre a problémára próbál megoldást nyújtani egy kínai gyártó, a Yoobao, melynek legfrissebb terméke egy a Nokia N95-höz szánt, 1.400 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor. A mintegy 50 százalékkal nagyobb kapacitású akksinak csupán egyetlen hátulütője van, még pedig az, hogy a mérete is körülbelül 50 százalékkal nagyobb, és így bizony elcsúfítja a telefon hátoldalát.

Megjegyzendő, hogy a vezető mobilgyártók folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy csak eredeti gyári akksikat vásároljunk telefonunkhoz. Az elmúlt időkben rengeteg olyan eset fordult elő, hogy utángyártott, vagy éppen hamisított akkumulátorok felrobbantak és sok esetben személyi sérülést is okoztak. Néhány hete egy kínai férfi meg is halt, mert mobiltelefonja akksija hirtelen felrobbant a zsebében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés