Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem összeomlott az Internet2

Kütyük

Majdnem összeomlott az Internet2

Magasan képzett hackerek helyett egy csöves döntötte romba a hálózatot.

Az Internet2 egy olyan, kísérleti stádiumban levő hálózat, amely jelenleg csak a nagyobb egyetemeket köti össze, főként az Egyesült Államokban. A mindenki által használt Világhálóhoz képest egyik legnagyobb előnye, hogy jóval nagyobb adatátviteli sebességet lehet rajta elérni. Úgy tűnik azonban, hogy a decentralizáltságban rejlő erőről megfeledkeztek kialakításakor – egyetlen ember képes volt drámai mértékben befolyásolni az Internet2 működését. Ráadásul úgy, hogy számítógép közelébe sem került.

Pár nappal ezelőtt történt az eset, melyről Chris Robb, az Indiana Egyetem Globális Hálózat Műveleti Központjának egyik mérnök e számolt be. A Level 3 Communications kábeleinek egy része, melyre a hálózat is komoly mértékben támaszkodott, egyszer csak tűz martalékává vált. Azok a vezetékek sérültek meg, amelyek a Charles folyón keresztül ívelő Longfellow hídon, a Bostont Cambridge-dzsel összekötő úton futottak.

A helyi idő szerint kedd este bekövetkezett tűzesetet egy otthontalan férfi okozta, aki gondatlanul eldobott egy cigarettát. A helyszínelők megállapítása szerint a csikk egy matracon landolt, ami kigyulladt; és innen terjedt tovább a tűz. Ennek következtében az Internet2 kvázi gerinceként szolgáló kábelek működésképtelenné váltak, a mérnököknek pedig újra kellett routolniuk az adatforgalmat a helyreállítás napjaira. Az eset miatt egy időre drámai mértékben lecsökkent a hálózati sávszélesség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés