Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó 3G mobilokat mindenkinek!

Kütyük

Olcsó 3G mobilokat mindenkinek!

3G készülékekből ma már szerencsére nincs hiány a piacon, ellenben igazán olcsó UMTS készülék még mindig kevés van.

A mobil szolgáltatók olyan harmadik generációs telefonokat szeretnének viszontlátni a piacon, melyekkel nem csak egy viszonylag szűk, tehetősebb réteg célozható meg, hanem lényegében bárki, aki jelenleg még régebbi 2G, vagy 2,5G telefonnal rendelkezik.

A mobil operátorokat magába tömörítő GSMA (GSM Association) munkatársai a napokban jelentették be azt a kezdeményezést, melynek célja, hogy a mobilgyártókat elérhető árú 3G telefonok gyártására ösztönözzék. A GSMA egész pontosan olyan telefonok kifejlesztését szeretné elérni, melyek segítségével minden további nélkül igénybe vehetők az olyan fejlett 3G szolgáltatások, mint például a nagysebességű Internet böngészés, a mobil televíziózás és a videótelefonálás, ezzel együtt azonban jelentősen olcsóbbak, mint a kereskedelmi forgalomban jelenleg fellelhető, hasonló tudású termékek.

A szervezet várja a gyártók ezzel kapcsolatos elképzeléseit, és a jövő februárban megrendezendő 3GSM Világ Kongresszuson már be is fogja jelenteni, hogy közülük melyik designterv lett a nyertes. Ezt az úgynevezett ˝3G for All˝ (˝3G Mindenkinek˝) mobiltelefont a későbbiekben várhatóan a GSMA szervezet összes tagja forgalmazni fogja.

A piacon egyébként már most is jelen van néhány olcsóbb 3G készülék. Ilyen például a Magyarországon is kapható Nokia 6151 (sajnos csak egy kamerával), illetve a Sharp 550SH.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés