Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola A728: érintőkijelzős Linux mobil

Kütyük

Motorola A728: érintőkijelzős Linux mobil

A Motorola ismét egy Linux operációs rendszerű új mobiltelefont jelentett be.


A Motorola A728 típusjelzésű készülék széthajtható kialakítású, ennek ellenére kettő helyett csak egy kijelzője van: a felhajtható előlapon egy lyuk van, melyen átnézve a belső LCD képe látható. A telefonról hiányzik a hagyományos billentyűzet, adatbevitelre elsősorban az érintésérzékeny kijelzőt és a kézírás-felismerő technológiát lehet használni, de a kijelző alatt azért két nyomógombot és egy többállású navigációs billentyűt is találunk.

A TFT technológiájú display 320×240 pixeles felbontása rendkívül részletgazdag képmegjelenítést tesz lehetővé, de a 65 ezer színárnyalat lehetne némileg több is, például 262 ezer. A 120 gramm tömegű Motorola A728 pontos méretadatai egyelőre ismeretlenek, azt viszont már most tudni lehet, hogy a telefonban helyet kapott többek közt 8 MB belső memória, egy WAP 2.0 böngésző, egy MP3 zenelejátszó alkalmazás, egy elektronikus levelezési kliens és egy azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatás.

Az elsősorban az ázsiai piacokra szánt Motorola mobil digitális fényképezőgépe meglepő módon mindössze CIF felbontással rendelkezik, de legalább MPEG4 videókat is képes rögzíteni. A Motorola A728 ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés