Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Linux lenyomja a Windows-t

Kütyük

A Linux lenyomja a Windows-t

A legfrissebb jelentések arról szólnak, hogy a nyílt forrású Linux operációs rendszer rendkívül dinamikusan tör előre az okostelefonok piacán.


A Gartner piackutató cég egyik napokban publikált tanulmányából kiderül, hogy az idei esztendő első negyedévében forgalomba került smartphone-ok mintegy 14 százalékán futott Linux, miközben 2004 hasonló időszakában még csak 3,4 százalékos volt ugyanez az arány. Ezzel párhuzamosan a Windows Mobile is mintegy 50 százalékos növekedésen ment keresztül, ugyanis a platform 2004 első három hónapjában regisztrált 2,9 százalékos piacrésze egy év alatt 4,5 százalékra nőtt.

2005 első negyedévében világszerte 6,4 millió Symbian alapú okostelefon talált gazdára, ennek köszönhetően a Symbian könnyedén megőrizte piacvezető pozícióját. A 76,2 százalékos piacrészű Symbian után 1,1 millió eladott készülékkel a Linux a második, a 387 ezres darabszámú Palm OS pedig a harmadik. Az említett időszakban továbbá 381 ezer Windows, illetve 80 ezer RIM szoftveres okostelefont adtak el világszerte.

A Gartner munkatársai elmondták, hogy az idei esztendő első három hónapjában globálisan mintegy 180 millió mobil készüléket hoztak forgalomba, amiből közel 8,5 millió volt smartphone.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés