Connect with us

Hirdetés

technokrata

20 percenként ellopnak egy mobilt

Kütyük

20 percenként ellopnak egy mobilt

A mobiltelefonok egyre kisebbek, értékük sokszor a százezer forintot is meghaladja, így érthető, hogy a tolvajok és rablók egy csoportja külön rájuk specializálódik.

Az osztrák belügyminisztérium egyik napokban kiadott jelentéséből kiderül, hogy egy év alatt közel 10 százalékkal növekedett a mobil lopások száma: míg 2003-ban 23.379 darab készüléket tulajdonítottak el az országban, addig 2004-ben már nem kevesebb mint 28.974 telefonnak kelt lába.

Sajnos a rablások, vagyis az erőszakkal eltulajdonított mobilok száma még nagyobb mértékben nőtt. Összehasonlításképp, 2003-ban 420, tavaly viszont már mintegy 609 készüléket raboltak el a sógoréknál. 2004-ben naponta átlagosan 81 mobiltelefont loptak, vagy raboltak el Ausztriában, ami azt jelenti, hogy minden huszadik percben megrövidítettek valakit egy készülékkel. Szomorú, hogy a bejelentett eseteknek mindössze 4,9 százalékában sikerült elkapni a tettest, és ami talán ennél is szomorúbb, hogy az elkövetők több mint egyharmada a 14-18 éves korosztályból kerül ki.

A hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy amikor ellopják valakinek a mobilját, nem csak a készülékre, hanem a benne tárolt értékes információkra is keresztet lehet vetni, így érdemes azokat időről időre lementeni. Egyesek szerint egyébként érdemes lenne mobiltelefonos biztosításokat bevezetni a piacra, mások szerint viszont ezen biztosítások díja olyan magas lenne, hogy nem lenne irántuk komoly kereslet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés