Connect with us

Hirdetés

technokrata

O2 Xphone: Microsoft alapokon nyugvó új okostelefon

Kütyük

O2 Xphone: Microsoft alapokon nyugvó új okostelefon

Ahogy közeledik az O2 Xphone bemutatkozása, úgy szépen lassan egyre több információ lát napvilágot erről a Windows Mobile 2003 operációs rendszerre épülő okostelefonról.

A várhatóan még ebben a hónapban megjelenő O2 Xphone a HTC Voyager referencia kialakításra épül, vagyis ugyanarra, mint az ugyancsak a közeljövőben érkező Orange SPV E200, és azon első okostelefonok egyike lesz, mely a már említett legújabb mobil Microsoft szofter köré épül.

A háromsávos működésre képes (GSM 900/1800/1900 MHz) O2 Xphone lelke nem más, mint egy Texas Intsruments féle OMAP 710-es mikroprocesszor, mely chip 32 MB RAM, illetve 64 MB Flash ROM társaságában végzi a dolgát. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyártó ezen nagy méretű memóriával a felhasználóknak, vagy talán a nagy memóriaigényű Microsoft szoftvernek kíván-e kedvezni.

Az O2 Xphone folyadékkristályos kijelzője 176×220 pixeles felbontással és 16 bites színmélységgel rendelkezik, és gondolom mondanom sem kell, hogy többek közt integrált digitális fényképezőgéppel is fel van vértezve, mely egyébként VGA, vagyis 0,3 megapixeles felbontású és mellette egy parányi kis tükör is található. A Bluetooth 1.1 szabvánnyal kompatibilis, SD/MMC bővítőhellyel felvértezett okostelefon a gyártó állítása szerint 90 órás készenléti, illetve 180 perces beszélgetési idővel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés